FAIR-MediaSind susține revendicările angajaților din Opera și Filarmonica Brașov!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Federația FAIR-MediaSind, organizația reprezentativă la nivel de sector cultură și mass-media, susține revendicările membrilor de sindicat de la Filarmonica Brașov și Opera Brașov care, de aproape două luni, se află în șomaj tehnicdin cauza refuzului reprezentantilor Consiliului Local de a găsi soluții pentru susținerea acestor instituții aflate în subordinea sa.

 

Sindicatul National din Cultură FAIR anunță că a inițiat procedurile legale pentru anularea în instanță a deciziilor abuzive de trimitere forțată a salariaților Operei Brașov în șomaj tehnic. 

Totodată, Sindicatul Filarmonicii Brașov acuză conducerea instituției și  Consiliul Local Brasov de lipsă de respect față de angajați, dar și față de identitatea și valorile culturale. Deși instrumentiștii Filarmonicii și-au continuat încă de la stabilirea măsurilor de carantină, menirea de ambasadori ai culturii, printr-o susținută activitate online, drepturile bănești pe care ar fi trebuit să le primească angajații au fost inexistente, la fel si comunicarea dintre angajați și manager: “Comunicarea intre manager si artistii Filarmonicii Brasov în aceste doua luni de carantina a fost inexistenta, in ciuda faptului ca muzicienii, prin intermediul sindicatelor, au inaintat directiunii numeroase sugestii pentru variante de reluare treptata a activitatii, in functie de noi reglementari ce ar putea urma si aratand  ca in alte institutii similare din tara, se reia deja treptat activitatea! Aceasta este bataia de joc ce se petrece la Filarmonica Brasov! Munca instrumentistilor nu este recunoscuta, iar muzicienii nu isi primesc drepturile banesti!” -   susțin reprezentanții Sindicatului Filarmonicii Brașov.

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind invită autoritățile la dialog și solicită Consiliului Local să soluționeze cererile angajaților acestor două instituții etalon ale culturii brasovene. FAIR-MediaSind solicită Ministerului Culturii să se implice cu măsuri unitare de susținere a activității angajaților din acest important domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel