Facebook, Whats App și Instagram au picat luni seară. Serverele nu mai funcționează. Update

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Serverele Facebook și Whats App au picat luni seară în toată lumea. De asemenea, nici Instagram, aplicație controlată tot de Facebook, nu a funcționat. 

Update ora 20:21. În cele din urmă a sosit și un mesaj de la Facebook, postat pe Twitter, singura rețea de socialzare încă funcțională: "Ştim că unele persoane înregistrează probleme în accesarea produselor şi aplicaţiilor noastre. Lucrăm la remedierea problemelor cât mai curând posibil şi ne cerem scuze pentru orice neplăceri".

Update ora 20:00. Sunt raportate căderi ale celor trei rețele în toată lumea. A trecut deja mai bine de o oră de la momentul picării și nu a fost readusă la funcționare nici măcar o aplicație. Utilizatorii s-au mutat cu discuțiile pe Telegram, Signal și Twitter. 

Update ora 19:15. Facebook, Whats App și Instagram au picat în toată lumea. Ziarul britanic The Independent notează că sunt zone din lume unde aplicațiile funcționează totuși cu intermitențe, însă funcția de trimitere mesaje este căzută total, în toată lumea pentru toate aplicațiile. 

Update ora 19:14. De obicei Facebook anunța problemele majore folosind rețeaua Twitter. Deocamdată, Facebook nu a transmis un mesaj privind problema de funcționare

Utilizatorii Facebook și Whats App din România nu au putut folosi cele două rețele de socializare. Funcțiile de trimitere și primire mesaj nu au funcționat. Din câte se pare, problema a fost una mai mare, fiind înregistrate căderi și în restul Europei. Deocamdată nu există informații despre ora la care va fi rezolvată problema care afectează milioane de utilizatori. 

După ce zeci de ani românii s-au obișnuit să-și trimită mesaje pe Whats App sau Facebook Messenger, de această dată au fost nevoiți să folosească telefoanele, în stilul clasic.

Problema tehnică de luni seară a arătat o vulnerabilitate majoră: pentru că programul de mesagerie Whats App este controlat de Facebook, în cazul unei probleme majore, capacitatea de trimitere sau primire mesaje este complet blocată. La fel este și în cazul Instagram, aplicație deținută tot de Facebook. 

Facebook a picat simultan cu Whats App și Instagram

Facebook a achiziționat Whats App în anul 2014 cu suma de 14 miliarde de dolari. De asemenea, Facebook a reușit și achiziționarea platformei Instagram reușind să monopolizeze practic toate rețelele de socializare. 

Acest monopol a dus la numeroase critici și controverse: au fost voci care au criticat aceste tranzacții, dar și numeroasele schimbări de termeni și condiții operate și cerute de Facebook pentru Whats App. 

Cel mai îngrijorător este că toate cele trei rețele lucrează interconectat astfel că această cădere de luni seară stârnește îngrijorare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel