Facebook și Twitter SUSPENDĂ conturile lui Donald Trump, după violențele din Washington

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Twitter și Facebook au luat decizia de a suspenda conturile președintelui american Donald Trump, după violențele de miercuri de la Capitoliu.

După Twitter, reţeaua de socializare Facebook a suspendat la rândul său temporar miercuri contul lui Donald Trump, la finalul unei zile de violenţe în Capitoliu, pe care susţinătorii preşedintelui în exerciţiu l-au luat cu asalt în încercarea de a împiedica certificarea victoriei lui Joe Biden în alegeri, relatează AFP, preluată de Agerpre.

"Am identificat două încălcări ale regulilor noastre pe pagina preşedintelui Donald Trump care duc la o suspendare de 24 de ore, ceea ce înseamnă că el pierde capacitatea de a posta pe platformă în această perioadă", a explicat pe Twitter echipa de comunicare a companiei californiene.

Facebook eliminase deja un video în care republicanul făcea apel la manifestanţi "să se întoarcă acasă", dar în care declara de asemenea, fără probe, că alegerile au fost fraudate.

Anterior, şi Twitter a eliminat înregistrarea video a lui Trump, alături de alte două postări, şi a anunţat că suspendă pentru 12 ore contul preşedintelui în exerciţiu, ameninţând cu eliminarea permanentă în cazul unor noi încălcări ale regulilor sale.

Facebook, Youtube și Twitter au retras un mesaj video al lui Donald Trump

 

Mai multe postări pe Twitter prin care Donald Trump contesta victoria lui Joe Biden în alegeri au fost retrase de pe reţeaua de socializare, după o manifestaţie violentă a susţinătorilor săi la Washington, care au întrerupt sesiunea de certificare în Congres a rezultatelor scrutinului prezidenţial.

Twitter a retras două mesaje scrise, dar şi un video prin care preşedintele ales făcea apel la susţinătorii săi care luaseră cu asalt Capitoliul "să se întoarcă acasă", dar în care afirma de asemenea şi că alegerile au fost "furate".

Anterior, YouTube şi Facebook au anunţat de asemenea retragerea acestui video.

De asemenea, conform Reuters, Twitter a anunţat că viitoare încălcări al regulilor sale, inclusiv politicile privind 'integritatea civică' şi 'ameninţările violente', vor duce la suspendarea permanentă a contului preşedintelui în exerciţiu, @realDonaldTrump.

Contul lui Donald Trump, a mai precizat Twitter, va fi blocat timp de 12 ore după eliminarea postărilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel