Explozie uzină chimică Cehia. 45.000 de lei pentru familiile românilor uciși

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministerul Muncii și Justiției Sociale anunță ajutoare de urgență pentru familiile persoanelor decedate în explozia de la uzina chimică din Republica Cehă. 

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 225.000 de lei, pentru sprijinirea familiilor cetățenilor români afectați de explozia de la uzina chimică din Kralupy nad Vltavou, Republica Cehă.

45.000 de lei pentru fiecare familie

Hotărârea de Guvern prevede acordarea de ajutoare de urgență în valoare de câte 45.000 lei pentru fiecare dintre familiile persoanelor decedate în explozia produsă în data de 22 martie 2018 la uzina chimică din Republica Cehă.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgență va fi suportată din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Cum se face plata

Plata se va face unui membru al familiei cu capacitate deplină de exercițiu al drepturilor civile, care poate fi soție, rudă până la gradul IV sau afin, prin agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București, în a căror rază teritorială aveau domiciliul persoanele decedate.

Pentru atestarea calității de membru al familiei, persoana va prezenta copii după documentele doveditoare agențiilor teritoriale. Ancheta declanșată de autoritățile cehe cu privire la cauzele producerii accidentului este în curs de desfășurare. Membrii familiilor victimelor accidentului s-au deplasat în Republica Cehă și, având în vedere gravitatea situației produse, precum și eforturile financiare ale familiilor, acestea necesită sprijin în vederea repatrierii corpurilor neînsuflețite ale victimelor de cetățenie română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel