Explozie puternică într-un bloc cu români: 13 apartamente au fost afectate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
foto ILUSTRATIV
foto ILUSTRATIV

O explozie neurmată de incendiu a avut loc duminică dimineaţă la un bloc situat pe strada Coştila din Capitală, o persoană suferind arsuri.

Potrivit ISUBIF, 13 apartamente au fost afectate, iar 140 de persoane s-au autoevacuat.

]În urma exploziei, un bărbat în vârstă de 68 de ani, care prezenta arsuri, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca)[, a informat ISUBIF.

Explozia s-a produs la etajul 1 al unui bloc P+4.

La faţa locului acţionează 3 autospeciale de stingere şi 3 SMURD. 

 

Vezi și 

 

Incendiul de la sediul Arhiepiscopiei Tomisului

 

Pompierii ISU „Dobrogea” Constanța au fost solicitați, sâmbătă seară, să intervină la un incendiu produs la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.

Conform primelor date, incendiul se manifestă la mansarda sediului Arhiepiscopiei. 

Incendiul se manifestă cu flacără la nivelul mansardei. ÎPS Teodosie avea programată de la ora 22.00 o slujba la Catedrala Arhiepiscopiei.

Conform pompierilor, la fața locului sunt 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru autoscări, un Smurd B, o ambulanță SAJ. Incendiul se manifestă din ce în ce mai puternic pe cei 100 mp. 

Incendiul se manifestă în continuare violent.

Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Dobrogea, a precizat, la Antena 3, că apelul la 112 a fost primit la 21.52. „Arde cu flacără deschisă. Începe să cadă din acoperișul Arhiepiscopiei. Colegii se retrag, se reface dispozitivul pentru limitarea și lichidarea incendiului“, a precizat el.

Bucăți din acoperiș au început să cadă, inclusiv o turlă s-a prăbușit. În cadrul intervenției sunt prezenți peste 60 de pompieri. Conform informațiilor nu există pericol de extindere a incendiului și la celelalte clădiri din apropiere.

Sediul Arhiepiscopiei Tomisului - Palatul arhiepiscopal este sediul administrativ al arhiepiscopiei Tomisului - se afla lângă catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în zona peninsulară a Constanței, la mică distanță de faleza și de Cazinoul din Constanța.

IPS Teodosie era la catedrală în momentul izbucnirii incendiului. Potrivit unor surse, și în acest moment înaltul prelat al Tomsiului este în continuare în biserică, unde se roagă. Slujba era transmisă în direct și, la un moment dat, se vede cum luminile din catedrală se sting și apoi slujba se întrerupe, semn că incendiul izbucnise deja.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel