EXPLICAŢIILE Poliţiei Vrancea, după ce o tânără a apelat DEGEABA la 112: "Avem un echipaj la opt COMUNE"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Paula Enache, purtător de cuvânt IPJ Vrancea, a încercat să explice situaţia apelurilor din Vrancea, fără prea multe informaţii. La aproape 72 de ore după ce o tânără a cerut în repetate rânduri ajutorul poliţiei,aceasta a recunoscut că instituţia s-a sesizat astăzi, după ce totul a apărut în presă. 

"Au fost dispuse verificări. În cazul în care se constată că sunt persoane care se fac vinovate de neîndeplinirea unor atribuţii, cu siguranţă se vor lua măsurile legale care se impun.

Ţin să subliniez că înţelegem rolul nostru, acela de a fi alături de oameni. Tocmai de aceea nu tolerăm sub nicio formă un astfel de comportament. Rezultatul verificărilor va elucida dacă a fost sau nu o hibă în preluarea acestor apeluri.

Nu ne-am confruntat cu astfel de situaţii", a declarat Paula Enache, la emisiunea "Legile Puterii", la Realitatea TV.

 

Un echipaj la opt comune

 

Denise Rifai a întrebat-o dacă ştie câte echipaje de poliţie sunt la IPJ Vrancea, la care purtătorul de cuvânt al instituţiei a spus:

"Mă voi documenta şi voi reveni cu răspunsul".

La insistenţele jurnalistei pe acest subiect, purtătorul de cuvânt aa mai completat:

"Numărul echipajelor oscilează. (...) La zona la care ne referim, zona din care a fost efectuat apelul, era un echipaj de poliţie.

Citeşte şi: Un nou caz CARACAL, în Vrancea. AUDIO cu apelul DISPERAT al unei tinere, la 112

Vorbim de un echipaj, care deserveşte opt comune, cu suplimentare în situaţia în care avem cazuri simultane. De fiecare dată când situaţia impune, echipajele pot fi suplimentate.

Programul echipajelor din mediul rural este de 8 ore pe zi, nu vorbim de 24 din 24, în trei schimburi. Intervin prompt la fiecare solicitare", a mai spus purtătorul de cuvânt.

O fată de 18 ani, din judeţul Vrancea, a cerut ajutorul poliţiei, la 112, după ce a fost şicanată în trafic de un grup de indivizi, aflaţi în alt autovehicul. Aceştia au urmarit-o până acasă şi deşi tânăra a spus în ce pericol se află şi că aşteaptă de 45 de minute un echipaj de poliţie, dispecerul i-a dat un răspuns uluitor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel