Examen de admitere în barou, pe ritmuri de 5Gang. Candidații au plătit 1400 lei degeaba. "Auzeam doar 'Sunt un tanc, sunt un tanc!' "

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Se cere anularea concursului de intrare în Barou
Se cere anularea concursului de intrare în Barou

Candidații care au susținut examenul pentru profesia de avocat sunt extrem de supărați și cer reluarea acestui test, deoarece nu s-au putut concentra din cauza unui concert.

Aspiranții la profesia de avocat stagiar și definitiv spun că nu au avut parte de un concurs onest, în care să fie respectat regulamentul. Cer anularea acestuia de urgență. În acest sens, au fost depuse mai multe petiții la Baroul București. Candidații s-au plâns de zgomotul infernal, provenit de la concertul formației 5 Gang și de drifturile din cadrul European Car Festival.

Ei au cerut conducerii Baroului București să reia examinarea cu respectarea unor condiții normale, decente specifice acestui concurs important pentru Justiție.

„Având în vedere condițiile improprii de desfășurare a examenului din 19 septembrie 2021, în toate sălile de examen auzindu-se extrem de tare repetițiile pentru concertul 5 Gang, dar și drifturile din cadrul European Car Festival, solicităm reexaminarea în condiții normale, apte pentru concentrarea ce este obligatorie și necesară pentru promovarea acestui examen dificil, costisitor și extrem de important pentru toți cei ce îl susțin, în următoarele 30 de zile!”, au scris candidații la profesia de avocat stagiar, potrivit unui document postat pe internet.

"Cam după o oră au început drifturile și pe urmă am auzit și muzică infernală. În timp ce bifam auzeam ”Sunt un tanc, Sunt un tanc”. Auzeam drifturi. S-a declanșat și alarma de incendiu din cauza fumului de la drifturile respective”, a spus Loredana Monac, organizatoarea petiției, potrivit Știrile ProTV.

Mii de candidați cer anularea concursului pentru profesia de avocat stagiar

 

Concursul a atras interesul a mii de absolvenți de Drept din toată țara, deoarece anul trecut nu s-a susținut din cauza pandemiei de Covid. 

Până la acest moment, conducerea Baroului București nu s-a exprimat cu privire la decizia de reluare a examenului. Candidații sun că, dacă nu vor fi luate în considerare motivele de suspendare a concursului se vor adresa instanței.

Ei sunt extrem de nemulțumiți, deoarece cuantumul taxei de înscriere(n.r 1400 de lei) este suficient de mare încât să acopere cheltuielile de organizare a unui concurs în condiții decente, nu într-un centru în care se organizează diverse evenimente publice sau private.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel