Europarlamentar din Olanda: „Muncitorii români dorm în corturi. Chirii exorbitante reținute din salarii“

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Abuzurile din jurul lucrătorilor migranți nu mai pot fi tolerate Legislația europeană este urgentă, spune Agnes Jongerius, europarlamentar pentru PvdA.

„Nu mai este permis să vorbim despre incidente. Nici o singură conversație pe care am avut-o cu lucrătorii migranți din Olanda nu a mers bine. Tinerii hispanici au fost aduși în Olanda cu contracte false. Migranții români de muncă dorm în corturi în Gelderland. Nu sunt respectate orele de lucru. Chiriile exorbitante sunt reținute din salarii și, dacă nu el convine, oamenii sunt aruncați pe stradă. Un lucrător migrant polonez suferă de arsuri și nu i se acordă ajutor“, spune europarlamentarul olandez Agnes Jongerius.

Fluxul de rapoarte despre locuințe sărace, exploatare și lucrători migranți care s-au îmbolnăvit din cauza muncii este continuu.  Sunt foarte furioasă din cauza asta. Este inuman. Sectorul muncitorilor temporari trebuie îmbunătățit. CoronaVirusul a dezvăluit publicului larg ceea ce a fost cunoscut de mult și în mare parte în cadrul sectorului ocupării temporare a forței de muncă. Agențiile pentru ocuparea forței de muncă refuză să-și asume responsabilitatea. De aceea, mă angajez să respectăm legislația europeană strictă, cu o revizuire a Directivei privind ocuparea forței de muncă temporară, pentru a reglementa piața și cer agențiilor de angajare să coopereze pe deplin de acum  încolo pentru a proteja mai bine lucrătorii migranți“, este declarția eurodeputatei laburiste Agnes Jongerius, citată de trow.nl.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy