EXCLUSIV  Europa cu două viteze. Juncker, consolare pentru România: Există egalitate în DEMNITATE

Bogdan Bolojan, corespodență de la Brdo |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker spune despre "Europa cu două viteze", un concept promovat puternic de el, adică împărțirea țărilor europene în unele de rang înalt și altele de rang inferior, că acest lucru nu s-a creat în mod intenționat. Drept consolare pentru țările aflate în afara eșalonului de elită, deci și pentru România, Juncker spune că există totuși egalitate în demnitate. 

La final de mandat în fruntea Comisiei Europene, Jean Claude Juncker spune că Uniunea Europeană s-a împărțit în mod natural în două, în funcție de gradul de dezvoltare. Juncker subliniază că el n-a avut nici un rol în această "împărțire". Acesta menționează că există egalitate, însă la nivel de "demnitate și drepturi". 

"Nu sunt de acord cu afirmația că împărțim în mod voluntar Uniunea Europeană în două: toate țările sunt egale în drepturi și demnitate," a spus Jean Claude Juncker în momentul în care a fost întrebat despre împărțirea Europei în două zone de viteză," la summitul Inițiativei Celor Trei Mări care are loc în aceste zile în Slovenia.

Declarația vine în contextul în care în perioada mandatului de președintele al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a pledat și a susținut puternic alăturii de liderii statelor dezvoltate, o Europă cu mai multe viteze care să permită anumitor state membre să avanseze mai mult decât celelalte. România s-ar afla în eșalonul secund, al vitezei reduse.

Totodată, Juncker a cerut Statelor Unite ale Americii și Chinei să oprească război economic pentru că impactează la nivel global. 

Juncker: Am adus femei la conducerea UE

 

Juncker a subliniat totodată printre reușite că a promovat femeile în zona de conducere a Uniunii Europene, acesta menționând că până la preluarea mandatului său nu exista nici o femeie care să aibă o astfel de funcție la nivelul UE. 

Reamintim că mandatului de președinte al Comisiei Europene al lui Jean Claude Juncker încetează în toamna acestui an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel