Escrocherie cu inele de aur: patru escroci români au profitat de bunătatea unor italieni care au vrut să-i ajute

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Escrocherie cu inele de aur: patru escroci români s-au semnalat în provincia Piacenza / Sursa foto - Pexels
Escrocherie cu inele de aur: patru escroci români s-au semnalat în provincia Piacenza / Sursa foto - Pexels

Escrocheria cu inele de aur devine tot mai răspândită și mai sofisticată, iar oamenii devin tot mai vulnerabili la acest tip de înșelătorie. În provincia Piacenza din Italia, patru escroci de naționalitate română au fost implicați într-un astfel de incident recent, unde au profitat de inima bună a oamenilor dispuși să ajute în situații de urgență.

Modul de operare al acestei înșelătorii este simplu și ingenios. Escrocii aleg o locație strategică și parchează o mașină pe marginea drumului. Apoi, ei își declanșează planul, pretinzând că au rămas fără benzină și așteaptă ca cineva să le ofere ajutor. Odată ce găsesc o victimă dispusă să îi ajute, începe faza de manipulare.

Victima este convinsă să ofere bani pentru a umple rezervorul mașinii escrocilor. Însă, cererea de bani nu se oprește aici. Escrocii își măresc pretențiile și solicită și mai mulți bani. Pentru a câștiga încrederea victimei și a obține mai multe fonduri, ei oferă drept "garanție" un inel de aur pretins valoros.

 

Românii au furat de la victimă 110 euro

 

În cazul descris la Piacenza, un bărbat bine intenționat s-a oprit să ajute o familie de cetățeni români care pretindeau că sunt în impas din cauza lipsei de combustibil. El a oferit inițial zece euro pentru benzină, însă escrocii au profitat de bunătatea lui și au reușit să obțină și alți 110 euro, oferind în schimb un inel de aur aparent valoros. După ce au plecat, bărbatul și-a dat seama că a fost înșelat și că inelul nu avea nicio valoare reală.

După ce a realizat că a căzut victimă în fața escrocilor, bărbatul a mers la poliție și a depus o plângere. Investigând acest caz, autoritățile au descoperit că "inelul de aur" era de fapt fals, iar escrocii aveau în posesie alte 50 de inele similare, conform presei străine.

Această înșelătorie pune în evidență importanța vigilentei și a scepticismului în fața situațiilor care par prea bune pentru a fi adevărate. Automobiliștii trebuie să fie atenți și să nu cadă pradă acestor scheme frauduloase, indiferent cât de convingători par escrocii. În cazul oricăror solicitări neobișnuite de fonduri în schimbul unor bunuri aparent valoroase, este întotdeauna mai înțelept să se solicite sfatul autorităților sau să se verifice autenticitatea bunurilor înainte de a oferi orice sumă de bani. Escrocii se bazează pe inima bună a oamenilor, dar cu atenție și vigilență putem să le demontăm astfel de scheme înșelătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel