Escrocheria cu bluza pe parbriz. Nu coborî dacă ți se întâmplă

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

O nouă escrocherie a fost pusă la cale de hoți și după ce a făcut ravagii în SUA pare să fi ajuns și în Europa. 

Este de fapt o variantă a unei metode folosită de mai mult timp de hoți. Scopul lor este să facă șoferul să coboare din mașină pentru a-l jefui.

Iată cum acționează hoții:

De cele mai multe ori filează o anumită persoană care are bani sau bunuri de valoare asupra sa și o pândesc până în momentul în care găsesc un moment în care șansele să fie prinși ar putea să fie minime. Ei leagă un obiect vestimentar, de obicei un plover, o bluză sau o cămașă de ștergătorul mașinii astfel încât acesta să blocheze vizibilitatea șoferului. 

Există aici două posiblități:

1. șoferul să observe după ce a intrat în mașină, iar acesta este cazul ideal pentru hoți: ei fură de pe scaunul din dreapta portofelul sau bunurile de valoare lăsate în mașină. Totodată, în anumite cazuri, în SUA, a fost momentul în care hoții au atacat femeile și chiar le-au răpit, profitând de faptul că nu mai erau deloc atente și se chinuiau să dezlege nodul.

2. șoferul să încerce să conducă fără să dezlege bluza înnodată de ștegător, iar hoții să urmărească mașina până în momentul în care victima decide să oprească autoturismul pentru a-l înlătura. Nodul fiind foarte strâns, va necesita timp, iar hoții vor avea timp să fure din mașină.

Așadar cel mai bine este să evitați să atrageți atenția asupra dumneavoastră și să nu aveți obiecte de valoare. În cazul în care vedeti o bluză sau ceva înnodat de ștergătorul mașinii, cel mai bine este să blocați ușile autoturismului și să cereți ajutor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel