Escrocheria care face ravagii cu bancnota de 100 lei REALĂ

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

O escrocherie deja clasică face ravagii în România. Hoții bat la ușile persoanelor în vârstă și oferă bunuri ieftine dar și o bancnotă de 100 lei. 

Este vorba despre metoda "pomana", iar polițiștii s-au autotsesizat după ce mai mulți bătrâni s-au trezit fără banii din casă, astfel că în această dimineată au fost efectuate mai multe percheziții. 

Poliţiştii din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează, joi dimineaţa, opt percheziţii la persoane bănuite de furt prin "metoda pomana", cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. 

Cum sunt păcăliți oamenii 

În perioada august - octombrie 2018, persoanele în cauză, sub pretextul că intenţionează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuinţe. 

După ce ar fi reuşit să pătrundă înăuntru, acestea ar fi oferit şi o sumă de bani cu acelaşi titlu, însă ar fi înmânat persoanelor vătămate o bancnotă de valoare mare(de obicei de 100 lei), solicitând un rest de bani, pentru a identifica locul unde sunt ţinuţi banii în locuinţe. 

Ulterior, ar fi creat un pretext pentru a distrage atenţia persoanelor vătămate, una dintre persoanele bănuite reuşind să sustragă restul de bani. 

Prin activitatea infracţională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. 

Şapte persoane vor fi fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, se mai arată ăn comunicat 

La activităţi participă şi jandarmi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel