Erich Mocanu, cerere deschisă în numele Diasporei: „Doresc să vorbesc în fața Parlamentului reunit, ca Zelenski"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Erich Mocanu, cerere deschisă către Plenul României: „Doresc să vorbesc în fața camerei reunite a României”
Erich Mocanu, cerere deschisă către Plenul României: „Doresc să vorbesc în fața camerei reunite a României”

Erich Mocanu, fondatorul asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Austria și Germania, cere parlamentarilor și senatorilor români să se adreseze în plenul Parlamentului României, pe modelul președintelui Zelenski, pe tema problemelor actuale ale românilor din străinătate, cât și din țară. 

„Stimate domnule Cîțu, Președinte al Senatului, stimate domnule Ciolacu, Președinte al Camerei Deputaților, stimați parlamentari, stimate doamne, stimați domni, prin acest mesaj doresc să vă transmit cererea mea de a vorbi și eu în Plenul României, în fața dumneavoastră a tuturor parlamentarilor și senatorilor despre problemele cu care se confruntă românii din România și românii din străinătate.”, așa a deschis Erich Mocanu videoclipul postat pe pagina sa de Youtube.

Erich Mocanu este stabilit în Germania de 32 de ani și luptă pentru drepturile românilor. Organizația pe care a fondat-o alături de soție și o profesoară germană, AEBS.org, oferă consiliere gratuită tuturor românilor care lucrează în Germania și Austria. Erich și-a exprimat dorința de a vorbi în Plenul României pentru a atrage atenția asupra nedreptăților și problemelor românilor din afară.

 

Erich Mocanu: „Am dreptul ca cetățean român să depun această cerere și ar trebui să mi-o aprobați să vorbesc și eu în plen”

 

„Vă cer prin acest mesaj să ma lăsați să va explic și să vă vorbesc în Plenul Camerei Deputaților și în Camerele Reunite ale Parlamentului României, pentru că așa cum și domnul Zelenski, Președintele Ucrainei a avut dreptul acesta să vorbească, chiar dacă nu este cetățean român, nu vine din România și nu a avut o problemă în România, în țara noastră, am și eu dreptul ca cetățean român să depun această cerere și ar trebui să mi-o aprobați să vorbesc și eu în plen.”, a transmis Erich Mocanu.

 

Erich Mocanu: „Dați-mi voie să discutăm real despre problemele noastre și să vedem și soluțiile pe care ni le aduceți voi”

 

„În ultimii 30 de ani ne-ați distrus tot ce era de distrus. Peste 6 milioane de cetățeni erau nevoiți să părăsească România, să plece în străinătate. Acolo s-au confruntat cu alte probleme: statele străine, noua țară și bugetarii din noua țară, cum sunt polițiștii, procurorii, birourile de asistență socială și toate altele își bat joc de cetățenii români. Avem probleme mari. Cetățenii români sunt în război cu propriul lor politic. Dați-mi voie să discutăm real despre problemele noastre și să vedem și soluțiile pe care ni le aduceți voi. Încă o dată, depun cererea de a vorbi în plen.”, a încheiat Erich Mocanu, mesajul.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel