Șerban Nicolae, despre repatriere aurului României: Nu e nimic necurat

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatorul PSD Șerban Nicolae împreună cu Liviu Dragnea au depus un proiect care prevede ca 95% din aurul României să fie repatriat.

Senatoru PSD motivează inițiativa prin faptul că România plătește în fiecare an 300.000 de euro chirie pentru depozitarea aurului, potrivit Digi 24. 

"Din ce știu și eu, rezerva de aur a României constituită până atunci a fost transferată la banca Angliei pe parcursul anului 1999, începand de atunci. Inițial, această rezervă avea o dublă funcțiune, era o garanție de stabilitate a unei rezerve, o zonă sigură pentru o ipoteză nedorită, pe de altă parte pentru a produce venituri. Această rezervă nu mai produce niciun venit, România plătește 300.000 euro chirie pentru depozitarea acestei valori. Spre exemplu, Germania și Austria și-au repatriat masiv rezerva de aur. Nu spunem să aducem aurul în țara să-l folosim la ceva, ci doar legat de faptul că nu se mai justifică să ținem rezerva de aur în străinătate, mai ales când nu produce venituri, ci ne costă.

România nu mai e o țară vulnerabilă din perspectiva propriei rezerve de aur. România trebuie să arate ca o țară care își poate gestiona propriile resurse. Am văzut tot felul de reacții că vrem să ducem rezerva la Moscova. Nu pot să răspund la aberații. Nu e nimic necurat în această propunere. România trebuie să arate ca o țară membra a UE, a NATO, responsabilă, stabilă", a declarat Șerban Nicolae pentru digi24.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel