Era DEZMEMBRAT cu un fierăstrău. Ultimele cuvinte ale jurnalistului Khashoggi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ultimele cuvinte ale jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis pe 2 octombrie la Istanbul, au fost „nu pot să respir”⁣, a anunţat CNN, citând o sursă care pretinde că a citit transcrierea unei înregistrări audio a crimei, informează Știrile PRO TV.

Această sursă, a cărei identitate nu a fost precizată de CNN, a declarat că transcrierea arată că uciderea jurnalistului saudit a fost premeditată şi că au fost efectuate mai multe apeluri în timpul uciderii acestuia pentru a descrie desfăşurarea operaţiunii, efectuată la consulatul saudit din Istanbul.

Potrivit CNN, oficiali turci cred că aceste apeluri telefonice au fost adresate unor înalţi oficiali saudiţi la Riad.

Transcrierea comportă descrieri ale unei lupte dintre jurnalistul Khashoggi şi ucigaşii săi şi conţine sunete înregistrate pe bandă în timp ce corpul dizidentului „era dezmembrat cu un fierăstrău″⁣.

Transcrierea originală a fost efectuată de serviciile de informaţii turce. CNN indică faptul că sursa sa a citit o versiune tradusă a acestei transcrieri şi a fost informată despre investigaţia făcută de autorităţile turce privind moartea jurnalistului.

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic al puterii de la Riad care era colaborator al cotidianului Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel