Emmanuel Macron îndeamnă comunitatea internaţională să nu manifeste „nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis” faţă de Rusia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Macron trebuie să "facă o pauză" în privința reformei pensiilor din Franța, spun sindicatele
Macron trebuie să "facă o pauză" în privința reformei pensiilor din Franța, spun sindicatele

Preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat marţi comunitatea internaţională să nu manifeste "nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis" faţă de Rusia, în timp ce războiul din Ucraina va intra miercuri în a şaptea lună, informează AFP.

„Nu putem (...) avea nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis, pentru că în joc este libertatea noastră a tuturor şi pacea în toate zonele de pe glob”, a declarat Macron într-un mesaj video la Summitul Internaţional al „Platformei Crimeea”, ce reuneşte principalele ţări care susţin Ucraina.

Numeroase state, din Africa şi din Asia, au adoptat o politică de neutralitate după invazia rusă asupra Ucrainei, pe 24 februarie, invazie pe care acestea se abţin să o condamne.

În Europa, unele ţări precum Ungaria menţin de asemenea legături importante, în special energetice, cu Rusia.

 

Emmanuel Macron i-a cerut din nou Rusiei „să înceteze ostilităţile”



Emmanuel Macron i-a cerut din nou Rusiei „să înceteze ostilităţile, să-şi retragă trupele de pe întreg teritoriul ucrainean şi să aleagă diplomaţia pentru a reconstrui pacea”.

Europenii sunt gata să susţină „lupta” Ucrainei „pe termen lung”, a adăugat preşedintele francez în atenţia omologului său ucrainean Volodimir Zelenski.

„Franţa şi Uniunea Europeană, cu numeroşi aliaţi şi prieteni ai Ucrainei, fac tot ce este necesar pentru a susţine lupta voastră”, a spus Macron. „Hotărârea noastră nu s-a schimbat şi suntem gata să menţinem acest efort pe termen lung”, a subliniat el. 

 

Zelenski: Drapelul ucrainean va flutura din nou în zonele ocupate ale Ucrainei, precum Crimeea

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat marţi convingerea că drapelul ucrainean va flutura din nou în toate zonele din Ucraina ocupate în prezent de Rusia, inclusiv în peninsula Crimeea, anexată de Moscova din 2014, potrivit EFE.

Într-un discurs pronunţat cu ocazia Zilei naţionale a drapelului Ucrainei, Zelenski s-a declarat încrezător că drapelul ţării 'va reveni în fiecare oraş şi sat, acum ocupat temporar de Rusia'.

Declaraţiile preşedintelui ucrainean, citate de agenţiile de presă locale, au fost făcute în cadrul ceremoniei de ridicare a drapelului naţional în capitala Kiev.

„Drapelul în albastru şi galben al Ucrainei va fi arborat din nou acolo unde este acasă, unde ar trebui de drept să fie: în toate aşezările ocupate temporar din Ucraina”, în Melitopol, Herson sau Zaporojie, a reiterat el.

Potrivit lui Zelenski, drapelul ucrainean va reveni şi în oraşele din Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi în regiunile Doneţk şi Lugansk, cele două componente ale bazinului minier Donbas, autoproclamate republici independente recunoscute de Moscova cu puţin timp înainte de invazia în Ucraina.

La ceremonia ridicării drapelului naţional la Kiev au luat parte reprezentanţi ai guvernului şi parlamentului, precum şi militari, eveniment ce intervine în ajunul Zilei Independenţei Ucrainei, marcată la 24 august, care coincide cu împlinirea a şase luni de la declanşarea invaziei ruse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel