Emmanuel Macron: Franța, ÎNAINTEA Europei/ Trebuie ascultată nemulţumirea legitimă a poporului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Emmanuel Macron a declarat joi la Bruxelles, înaintea începerii summitului european, că niciodată nu va pune Europa în faţa cererilor poporului francez. Declarația vine la doar câteva zile după ce a cedat în faţa manifestaţiilor 'vestelor galbene' anunţând măsuri costisitoare care riscă să conducă la o creştere a deficitului bugetar al Franţei, relatează Reuters şi AFP.

'Nicio ţară nu poate merge mai departe dacă nu ascultă de nemulţumirea legitimă a poporului său, o nemulţumire exprimată peste tot în Europa, cu voturi pentru extreme, cu Brexit', le-a declarat Macron jurnaliştilor. În faţa celorlalţi lideri europeni, 'voi prezenta alegerile pe care le-am făcut pentru a răspunde unei nemulţumiri pe care o consider legitimă şi corectă (...) măsuri puternice de accelerare şi de întărire a scăderii impozitelor în special, pentru ca munca să fie mai bine plătită în ţara noastră', a mai spus el pentru presă. 
Macron a explicat și măsurile e care le-a anunțat după protestele violente care au avut loc în mai multe orașe din Franța.
'Consider că acest răspuns a fost legitim şi important pentru Franţa şi, în acelaşi timp, nu a împiedicat voinţa şi realitatea eforturilor noastre pe plan bugetar şi, în special, în ceea ce priveşte controlul cheltuielilor noastre. Şi, mai presus de toate, el se menţine în cadrul reformelor', a continuat el, menţionând reformele 'statului, indemnizaţiei de şomaj, pensiilor de care ne vom ocupa în următoarele luni'. 'Nu voi realiza niciodată proiectul european, în care eu cred, împotriva aspiraţiilor pe care le consider legitime. Cred că ele sunt reconciliabile şi asta suntem pe cale să realizăm', a concluzionat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel