Elveția. Răzbunarea unor români asupra unui bijutier bătrân: „L-am auzit strigând după ajutor pe stradă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Elveția. Răzbunarea unor români asupra unui aurar bătrân: „L-am auzit strigând după ajutor pe stradă”
Elveția. Răzbunarea unor români asupra unui aurar bătrân: „L-am auzit strigând după ajutor pe stradă”

Un meșter care lucrează obiecte de aur, în vârstă de 81 de ani, a fost atacat, ieri dimineață, în magazinul său, de un bărbat și o femeie cu o mașină cu numere românești, în Greifensee, o comună din districtul Uster din cantonul Zürich din Elveția. Localnicii cred că este vorba despre răzbunarea unor români asupra bărbatului. 

Joi dimineață, mai mulți ofițeri de poliție puternic înarmați au fost alarmați și activați în Greifensee, Elveția, după ce s-a dat alarma unui atac asupra unui aurar. În timpul jafului, o femeie și un bărbat l-au rănit și a trebuit să fie dus la spital. 

Poliția și institutul de criminalistică FOR au fost la fața locului și au efectuat cercetări până la începutul după-amiezii. Oamenii din cartier au aflat imediat despre jaf. G.K. locuiește în imediata apropiere a magazinului de bijuterii. Tot el a fost cel care i-a întâlnit pe făptuitori. „L-am auzit strigând după ajutor pe stradă. Am fugit acolo imediat. Pe drum i-am văzut pe făptași trecând pe lângă mine”.

Dar în acel moment totul a mers prea repede pentru vecin – nu-și mai amintește fețele lor. „Nu pot spune câți ani aveau făptașii”, spune G.K. În fața magazinului de bijuterii, vecinul l-a întâlnit apoi pe bătrânul de 81 de ani. „Fața lui era mânjită cu sânge. Era încă receptiv, dar părea slăbit”.

Potrivit lui G.K., magazinul a fost complet devastat. Cutiile au fost rupte și golite. Rafturile erau pe jumătate goale. „Dar autorii nu au luat multe cu ei. Mai erau lucruri peste tot”, spune G.K. 

2. -imagine fara descriere- (elvetia--razbunarea-unor-romani-asupra-unui-aurar-batran-l-am-auzit-strigand-dupa-ajutor-pe-strada-2.jpg)

SURSA FOTO: captură 20min.ch

Cutremur puternic în Elveția, resimțit și în Germania, Luxemburg și Franța

 

„Un act de răzbunare” 

 

3. -imagine fara descriere- (elvetia--razbunarea-unor-romani-asupra-unui-aurar-batran-l-am-auzit-strigand-dupa-ajutor-pe-strada-3.jpg)

SURSA FOTO: captură 20min.ch

După cum a spus vecinul, pentru 20 de minute, bărbatul de 81 de ani s-a aflat într-o situație similară ca în luna decembrie a anului trecut. „Cu puțin timp înainte de Crăciun, mai multe persoane au încercat să jefuiască magazinul de bijuterii. Dar proprietarul a recunoscut acest lucru și a apăsat alarma, care a alertat poliția”.

Potrivit vecinilor, autorii au fost arestați atunci. G.K. nu ştie ce s-a întâmplat cu aceștia. „Dar când am vorbit astăzi cu proprietarul, el mi-a spus că tentativa din decembrie a avut probabil legătură cu infracțiunea de acum”, spune G.K.

Motivul invocat de bărbatul de 81 de ani au fost plăcuțele de înmatriculare românești, pe care poliția cantonală din Zurich le-a confirmat în comunicatul de presă. „Bănuiește că acesta este un act de răzbunare”, spune G.K. 

Un alt locuitor, care vrea să rămână și el anonim, a vorbit despre patronul magazinului de bijuterii. „Îmi pare extrem de rău pentru el. Mulți oameni de aici îl cunosc. Este un tip bun”. În ciuda vârstei sale înaintate, proprietarul era aproape în fiecare zi în magazin. „Nu merita să fie nevoit să experimenteze așa ceva”.   

Elveția. Români surprinși când furau colete din cutiile poștale: Polițiștii, uimiși de ce au găsit în mașina lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel