Elveția. Povestea unui românce, văduva unui nume mare din industria cinematografică. Alina: „Am văzut întunericul. Ajută-mă”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Elveția. Povestea româncei Alinei, văduva unui nume mare din industria cinematografică Am văzut întunericul. Ajută-mă
Elveția. Povestea româncei Alinei, văduva unui nume mare din industria cinematografică Am văzut întunericul. Ajută-mă

Văduvă, fără bani și cu riscul de a fi expulzată din Elveția. Este situația unei femei, de 48 de ani, de origine română, care a fost căsătorită cu un nume mare din industria cinematografică elvețiană. Prezentul său este înfricoșător, iar viitorul pare și mai mult de atât. 

Alina Gass, de origine română, rezidentă în Locarno, fiind într-o situație disperată cere ajutorul autorităților: "Vă rog ca cineva se se ocupe de cazul meu și să-mi dea o mână de ajutor". În 2006, Max Gass, soțul Alinei, care lucra în industria cinematografică, s-a îmbolnăvit grav. După 10 ani de boală, Max Gass a murit. În momentul morții partenerului ei, se așteaptă ca Alina să moștenească un cinematograf în cantonul Argovia. Dar ceva nu merge bine. „Soțul meu avea datorii la bancă. Directorul băncii a cumpărat cinematograful la licitație, deși nu avea acest drept și era în ilegalitate.  Nu am primit nici un ban”, spune Alina. Calvarul ei a continuat însă. În 2012, femeia a fost operată. Cu complicații grave după operație și din cauza morții soțului, a intrat în depresie. „Am văzut întunericul. Pur și simplu nu mă simțeam bine. A fost o perioadă foarte dificilă”, mai povestește spune Alina. 

 

Viața mea a fost împărțită în două...

 

În ciuda acestor evenimente, românca, din diverse motive, nu va putea primi o pensie de invaliditate. A trimis mai multe solicitări către autoritățile sanitare. „Sunt amărâtă. Nu am fost niciodată luată în seamă. Acum trebuie doar să mă gândesc la prezent. Și la viitor. Viața mea a fost împărțită în două. Fericită cu  Max, înainte de boală și cea plină de suferință  după moartea lui”, mai spune Alina, citată de tio.ch.

Astăzi Alina trăiește datorită  banilor de la asistența socială. "Problema este că am acumulat o mulțime de datorii. Aproximativ 48.000 de franci. Fără un loc de muncă și cu această povară pe umerii mei, există pericolul ca să fiu trimită înapoi în România. Sunt disperată. Dacă mă vor trimite înapoi în România, nici nu aș ști încotro să mă duc, nu am contacte, nu am slujbă. Aș fi pierdută”, a dezvăluit Alina. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel