Elveția: noi reguli la intrarea în țară

Autoritățile federale din Elveția au anunțat că începând cu 8 februarie vor cere călătorilor din țări sau zone cu risc crescut de coronavirus, precum și tuturor cei care sosesc cu avionul, să prezinte un test PCR negativ pentru a intra în țară.

Persoanele care sosesc în Elveția dintr-un stat sau zonă cu un risc ridicat de infecție trebuie să prezinte un test PCR negativ stabilit cu mai puțin de 72 de ore înainte. Cât privește perioada de carantină, aceasta se poate suspenda în a șaptea zi dacă fac un test de detectare și rezultatul este negativ, costurile examenului urmând a fi suportate de partea interesată.

Cei care ajung în Elveția cu avionul din zone care nu prezintă un risc ridicat de infecție trebuie să prezinte un test PCR negativ, anunță swissinfo.ch.

Începând cu aceeași dată, 8 februarie, toate persoanele care intră în Elveția cu avionul, barca, autobuzul sau trenul vor trebui să completeze un formular electronic de înscriere. Înregistrarea acestor date, au explicat autoritățile, va accelera și va simplifica urmărirea contaminării și va permite întreruperea transmisie virusului.

Autoritățile elvețiene au raportat, de asemenea, că, de acum înainte, Guvernul va suporta costurile testelor pentru persoanele asimptomatice, măsură care se aplică din decembrie în casele de bătrâni și în școli, și care va fi generalizată. Acest lucru se datorează faptului că se estimează că jumătate din infecții provin de la persoane infectate, dar fără simptomatologie.

Începând cu 1 februarie 2021, încălcările anumitor măsuri de combatere a epidemiei vor fi clasificate în mod explicit drept infracțiuni și pot fi pedepsite cu amenzi ce pot varia de la 50 la 200 de franci. De la 1 aceeași dată, Confederația va acoperi și costurile vaccinurilor în farmacii, cantoanele putând astfel să integreze farmaciile în sistemul lor de vaccinare.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy