Elveția. Mai multe explozii au zguduit centrul unui oraș: Bancomate, aruncate în aer. Poliția îi caută pe făptași

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Persoane necunoscute au aruncat, vineri dimineață, în aer mai multe bancomate în centrul orașului Oberwil BL. Potrivit poliției, au fost înregistrate numeroase pagube materiale. Făptașii au reușit să fugit.
 

Locuitorii au auzit zgomotul exploziilor,cu puțin timp înainte de ora 3 dimineața și au alertat poliția, a precizat poliția cantonală Basel-Landschaft într-un comunicat. Bancomatele erau situate unul lângă altul într-o clădire de pe Bahnhofstrasse, a precizat purtătorul de cuvânt. Resturile de la aparate au zburat câțiva metri prin aer.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Însă bancomatele au fost distruse în totalitate, iar clădirea a suferit pagube importante. Deocamdată nu este clar dacă autorii au reușit să pună mâna pe bani. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, valoarea infracțiunii este în curs de investigare.

Deoarece în timpul anchetei, la fața locului, a mai fost descoperit un alt dispozitiv neexplodat, clădirea afectată a fost evacuată, iar drumul principal a fost închis pentru o perioadă scurtă de timp. Încărcătura explozivă a fost ulterior neutralizată de specialiștii poliției,cu ajutorul unui vehicul robot, relatează argoviatoday.ch. 

 

Un român a fugit cu aproape 127.000 de franci, în anul 2019

 

Potrivit Biroului Procurorului General al Elveției, numărul cazurilor de atentate asupra bancomatelor  a crescut în ultimii doi ani. Recent, biroul a deschis 30 de dosare penale.  La începutul lunii octombrie, Biroul Procurorului General al Elveției a formulat pentru prima dată acuzații după ce un bancomat a fost aruncat în aer. În consecință, un român în vârstă de 30 de ani,  acuzat că a aruncat în aer un bancomat din Sevelen SG, în 2019, de unde a furat aproape 127.000 de franci, trebuie să răspundă în fața Tribunalului Penal Federal.  

 

 

Un alt român, hoț în serie, a ajuns după gratii în Elveția, după luni de căutări

 

Poliția cantonului Bernez a arestat, pe 26 octombrie,  un bărbat, de origine română, acuzat că a comis 14 spargeri în regiunea Burgdorf, în lunile în iulie și august. În prezent, românul se află în arest, au anunțat polițiștii și procurorul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel