Elveția. Doi români au aruncat în aer un bancomat și au fugit cu peste 126.000 de franci elvețieni

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi români sunt judecați în Elveția, după ce au aruncat în aer un bancomat și au fugit cu peste 126.000 de franci elvețieni. 

Începe procesul în cazul celor doi români care au atacat un bancomat în localitatea elvețiană St. Gallen, în decembrie 2019. Cei doi au fugit cu 126.600 de franci elvețieni și au provocat pagube materiale de peste 100.000 de franci. Principalul inculpat în acest caz este Dimitri, fiind ajutat în acest furt de un complice, Ivan ( numele au fost schimbate intenționat, n.r.).

E prima dată când un hoț este judecat pentru că a aruncat în aer un bancomat

 

Potrivit publicației Blick, va fi pentru pentru prima oară când un tribunal penal federal elvețian va judeca un hoț pentru că a aruncat în aer un bancomat. Aproape 40 de aparate ATM au fost sparte în ultimii doi ani. De cele mai multe ori, infractorii nu sunt prinși, dar de data aceasta, poliția a reușit să îi găsească pe vinovați.

Dimitri este acuzat de folosirea de explozibili și gaze toxice, furt calificat și distrugere de bunuri. În plus, dat fiind că bancomatul era amplasat în exteriorul unei clădiri rezidențiale și comerciale cu mai multe etaje, românul a fost acuzat că a acționat "cu bună știință și cu intenție criminală".

Bomba a fost făcută chiar de unul dintre români

 

Potrivit sursei citate, pe 12 decembrie 2019, Dimitri și complicele său au aruncat în aer bancomatul cu ajutorul unei bombe făcută chiar de el. Dispozitivul avea o lungime de aproximativ doisprezece centimetri.

Explozia a fost atât de mare, încât panoul de control al bancomatului și părți din panourile de perete adiacente ale clădirii au fost aruncate pe trotuar și pe stradă. Totodată, fereastra din fața clădirii a luat foc. Cutiile poștale, panourile de tavan și lămpile au fost și ele deteriorate. Procurorii mai susțin că cei doi au pus în pericol viața a circa 30 de locuitori ai proprietății precum și a trecătorilor.

Pagube de peste 100.000 de franci

 

Deși ATM-ul a fost distrus în atac, seiful a rezistat. Cu toate acestea, tâlharii au reușit să extragă 126.600 de franci. Dimitri a fost arestat la 19 iunie 2020, în Austria, și extrădat în Elveția pe 6 iunie 2020.

Complicele său, Ivan, a fost arestat în Danemarca pe 16 iunie 2020. Acesta nu poate fi extrădat, săvârșind deja o condamnare cu închisoarea în Danemarca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel