Elveția: 5,75 miliarde de franci ale oligarhilor, blocați

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

De la începutul invazie ruse, autoritățile elvețiene au înghețat aproximativ 6,2 miliarde de dolari în active ale oligarhilor ruși sancționați. O dată cu anunțarea de către UE a noilor sancțiuni este de așteptat ca suma să crească. Totalul activelor blocate include proprietăți din regiuni turistice.

Responsabilii cu implementarea sancțiunilor au făcut precizarea că activele au fost înghețate, dar nu au fost confiscate, deoarece nu există o bază legală pentru retragerea drepturilor de proprietate, ceea ce înseamnă că banii și proprietățile nu pot fi transferate, vândute sau utilizate ca garanții pentru împrumuturi, anunță swissinfo.ch.

Asociația Bancherilor Elvețieni a estimat că seifurile elvețiene dețin active rusești de până la 200 de miliarde de dolari, însă nu a specificat cât de mult din acestea sunt supuse sancțiunilor.

Elveția sancționează în prezent 874 de persoane fizice și 62 de entități corporative rusești, deși nu face parte din Uniunea Europeană. Aplicarea acestor sancțiuni împotriva Rusiei se face ca răspuns la invazia din Ucraina.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel