Elveția. O româncă luptă să schimbe mentalitatea: „Situația este mult mai marcantă aici decât în România”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Andreea Delannoy
Sursa foto: Facebook @Andreea Delannoy

O tânără româncă din Elveția luptă împotriva stereotipurilor de gen care influențează alegerile pentru cariera copiilor. 

Andreea Delannoy apare într-un articol în letemps.ch alături de alte femei care sunt decise să schimbe ceva în această lume.

Românca și-a înființat de doi ani o asociație în Elveția, Mod-Elle, pentru a le arăta copiilor multiplele posibilități profesionale. Înconjurată de peste 100 de voluntari din toate meseriile posibile, Andreea îi face pe cei mici curioși să descopere toate meseriile într-o formă distractivă, iar pe copiii din clasele primare îi ajută prin sesiuni de informare. 

„Scopul meu nu este să le trimit pe toate fetele la EPFL, ci copiii să își poată alege calea într-un cadru care nu se limitează la cele zece locuri de muncă pe care le au în jurul lor. Pentru a se dezvolta, tinerii sunt inspirați de ceea ce văd în viața lor de zi cu zi, dar este dificil să te identifici cu un viitor de care nu știi că există sau despre care crezi că este de neatins pentru tine”, a spus Andreea pentru publicația citată.

„Cea mai spectaculoasă întâlnire rămâne cea a pompierului voluntar: copiii au fost captivați”, a mai povestit românca.

Andrea a lucrat într-o casă de plasament înainte de a lansa Mod-Elle și spune că a fost șocată de segregarea de gen în cadrul corpurilor profesionale. Românca spune că a mai constatat că situația era mult mai marcantă în Elveția decât în România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel