Elveția, sprijin pentru șomerii de peste 65 de ani

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Alegătorii din cantonul din Berna au respins o revizuire legislativă care prevedea o reducere drastică a asistenței sociale. 

Acest lucru a fost stabilit de cetățenii cantonului din Berna, primul din Elveția care decide cu privire la unul dintre cele mai sensibile subiecte de asistență socială, pentru valoarea pachetului global de acoperire a nevoilor de întreținere ale beneficiarilor, anunță site-ul swissionfo.ch.

Cu aproape 53% din preferințe, alegătorii din al doilea canton cel mai populat din Elveția au respins revizuirea Legii asistenței sociale care prevedea o reducere de 8% din suma totală. Pentru tinerii de până la 25 de ani și solicitanții de azil admiși temporar, reducerea ar putea ajunge la 15%.

În cantonul din Berna, numărul persoanelor care beneficiază de asistență este de 42.700 de mii, reprezentând un procent de 4,2%, în timp ce media elvețiană este de 3,3%. În prezent, pachetul de asistență socială din Berna se ridică la 977 de franci pe lună pentru o singură persoană și 2.090 franci pentru o familie de patru persoane.

Cu toate acestea, locuitorii din capitala țării cantoanelor au respins cu 56% un "proiect popular" lansat de cercurile politice de stânga care solicitau plata contribuțiilor de asistență socială în conformitate cu normele.

În plus, proiectul mai prevede și un sprijin mai mare pentru șomerii de peste 55 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel