Elveția. Rețea de proxeneți ROMÂNI, DESTRUCTURATĂ. Tinere amenințate cu moartea și bătute

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţia din Lausanne a dezmembrat o reţea română suspectată de proxenetism la Lausanne şi în Europa, în parteneriat cu autorităţile române care au arestat miercurea trecută patru suspecţi, informează marţi RTS Info.

Inspectori ai brigăzii de moravuri din cadrul poliţiei judiciare din Lausanne au început la sfârşitul anului 2016 o serie de investigaţii în mediul prostituţiei provenind din România. Aceste demersuri au permis indentificarea mai multor cetăţeni români suspectaţi de proxenetism şi de a fi exercitat presiuni asupra compatrioatelor lor care se prostituau pe străzile din Lausanne, a indicat luni poliţia municipală.

Ancheta a permis identificarea a nouă indivizi suspecţi şi a 15 victime ale traficului de fiinţe umane în Elveţia şi România. Acestea din urmă au fost recrutate în România şi, în cea mai mare parte, plasate să facă prostituţie pe trotuarele din Lausanne, sub supravegherea constantă a clanului. Majoritatea persoanelor traficate erau forţate să se prostitueze şi în alte ţări europene, cum ar fi Italia, Germania sau Norvegia.

 

Tânără desfigurată și înjunghiată

 

O tânără de 18 ani făcând parte din această reţea a fost agresată la sfârşitul lunii noiembrie 2016 la Sullens (cantonul elveţian Vaud) de un client francez. Ea a fost găsită cu chipul desfigurat şi corpul străpuns cu 26 de lovituri de cuţit într-o pădure din Doubs (departament în estul Franţei).

Potrivit anchetei, autorul principal, un român de 34 de ani, este suspectat că a exploatat mai mult de cinci prostituate. Tinerele femei trebuiau să predea proxeneţilor câştigurile lor în totalitate. Ele erau ameninţate cu moartea şi bătute când nu se conformau ordinelor proxeneţilor.

Citește și ROMÂNCELE „plecate la muncă" în Europa și discuțiile cu iubiții care așteptau la Western Union

Banii erau trimişi în România, în special prin intermediul agenţiilor de transfer, pentru achiziţionarea de maşini de lux sau uneori erau cheltuiţi în cazinouri.

În cursul procedurii, o echipă comună de anchetă a fost creată sub egida Eurojust între Ministerul public din cantonul Vaud şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România. Este pentru prima oară când a fost semnat un astfel de acord între cele două ţări, notează canalul media citat.

 

11 percheziţii, bunuri confiscate

 

Datorită acestei colaborări elveţiano-române, 11 percheziţii au avut loc la 16 ianuarie în judeţele Argeş şi Maramureş (România), precum şi în oraşul elveţian Lausanne.

Trei poliţişti elveţieni au participat la operaţiunea care a condus la arestarea a patru români. Mandate europene de arestare au fost emise pentru alţi cinci suspecţi.

Bunurile reţelei de proxeneţi, care însumează ca valoare mai multe milioane de franci, inclusiv cinci case, au fost puse sub sechestru în vederea confiscării. Toţi suspecţii din această reţea vor fi aduşi în faţa justiţiei în România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel