Elveția. MOTIVUL accidentului cu PATRU MORȚI provocat de un ȘOFER ROMÂN de TIR

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O boală incurabilă este motivul unui accident cu patru morţi provocat de un şofer român de TIR, în Elveţia. 

Pe 26 iulie 2016, la prânz, are loc un blocaj în trafic pe A2, în apropiere de Lucerna. Ultima maşină în coloana oprită, un autoturism în care călătorea o familie germană: Kurt, 43 de ani, soţia lui Petra, 43 de ani, şi cele două fiice ale lor, Luise, 8 ani, şi Emely, 12 ani.

Citește și Germania. Șofer ROMÂN de TIR, implicat într-un accident TERIFIANT pe autostradă

Un camion de mare tonaj condus de un român cu cetăţenie italiană a izbit cu viteză, în plin, autoturismul. Toţi cei patru oameni din maşină au murit pe loc. Şoferul român de TIR a fost şi el foarte grav rănit, dar a supravieţuit impactului devastator.

 

O boală incurabilă, cauza accidentului 


Multă vreme anchetatorii au încercat să stabilească de ce şoferul român nu a încetinit, când a văzut coloana? Era soare, nimic nu îi bloca vizibilitatea, ar fi trebuit să observe blocajul pe autostradă.

Blick.ch a dezvăluit că, în sfârşit, există un răspuns. Şoferul, G.P., 52 de ani, suferă de o boală incurabilă autoimună: narcolepsie. O tulburare neurologică pentru care nu există tratament, numică şi boala somnului, sau a leneşului.

Este o boală perfidă, deoarece atacurile de somn apar brusc, fără să fie anunţate de ceva anume. Iar anchetatorii au stabilit că şoferul român, care mergea cu 90 de km pe oră spre tunelul Gotthard a avut o criză. Nu consumase alcool, nici droguri, era odihnit. Nici nu a realizat că, de fapt, a adormit.

Citește și Franța. Un șofer ROMÂN rupt de BEAT s-a răsturnat cu TIR-ul

Șoferul a fost examinat în centrul de somn al unei clinici elveţiene, după ce a fost trimis acolo de un tribunal din Ticino. Întrebarea care se pune acum este cum de un narcoleptic a putut să devină şofer de camion?

Românul susţine că nu a avut habar de boala lui şi că aceea a fost prima criză. După ce a stat săptămâni întregi la terapie intensivă, din cauza rănilor suferite în accident, G.P. a fost interogat de poliţişti dar nu şi-a putut aminti nimic din acea zi în care patru oameni au murit striviţi de camionul lui.

În ciuda diagnosticului clar al medicilor, românul va fi judecat în continuare la Lugano pentru mai multe ucideri din culpă şi de asemenea pentru infracţiuni grave la siguranţa rutieră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel