Elon Musk, după ultimul eșec este gata de o nouă lansare în câteva luni

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Ultima rachetă lansată de compania SpaceX, deținută de Elon Musk, a explodat, la câteva minute de zbor. Nimeni nu a fost rănit în timpul testului fără echipaj care a decolat de pe coasta Texasului. Numai atunci când inginerii au încredere în fiabilitatea vehiculului vor permite oamenilor să zboare pe rachetă.

Cea mai dezvoltată rachetă care s-a construit până acum a început să aibă probleme la aproape trei minute de la decolare când la bord lucrurile au scăpat de sub control. Planul misiunii era să trimită nava într-o rotație aproape completă în jurul Pământului și urma să se încheie în Pacific, la câteva sute de km nord de Hawaii.

În ciuda exploziei, Musk a declarat că SpaceX sa va încerca o nouă lansare în câteva luni. Elon Musk a postat pe Twitter, după explozia rachetei, următorul mesaj: „Felicitări echipei @SpaceX pentru lansarea de test incitantă a Starship! Am învățat multe pentru următoarea lansare de test în câteva luni”. Și inginerii companiei consideră misiunea drept un succes deoarece pentru viitorul zbor vor avea infinit mai multe date decât au avut până acum. Cea de a doua navă este aproape gata de zbor.

Administrația Federală a Aviației din SUA, care acordă licențe pentru lansările de rachete în SUA, a declarat că va declanșso anchetă accidentală, aceasta fiind o practică standard atunci când un vehicul a fost pierdut în zbor, anunță bbc.com.

În continuare, magnatul va folosi Starship pentru a lansa alte mii de sateliți pentru constelația sa de internet în bandă largă de pe cer - Starlink.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel