Elon Musk a angajat un băiat de doar 14 ani la Space X. Micul geniu: „Mă simt cu adevărat validat din punct de vedere intelectual"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Elon Musk a angajat un băiat de doar 14 ani la Space X. Micul geniu: „Mă simt cu adevărat validat din punct de vedere intelectual" / Foto: Instagram
Elon Musk a angajat un băiat de doar 14 ani la Space X. Micul geniu: „Mă simt cu adevărat validat din punct de vedere intelectual" / Foto: Instagram

Compania SpaceX a lui Elon Musk a oferit un loc de muncă unui absolvent în vârstă de doar 14 ani.

Kairan Quazi, în vârstă de 14 ani, va fi cel mai tânăr absolvent al Universității Santa Clara - cu o diplomă în știința și ingineria calculatoarelor - și a obținut deja un loc de muncă impresionant la compania lui Elon Musk, care produce nave spațiale.

Adolescentul precoce din Bay Area și-a dat seama la școală că este diferit de ceilalți elevi.

 

După sfârșitul claselor primare, „micul geniu” a trecut deja la colegiu



Quazi a declarat pentru NY Post: "În timpul clasei a treia, a devenit foarte evident pentru profesorii mei, pentru părinții mei și pentru pediatrul meu că învățământul obișnuit nu era calea potrivită pentru capacitatea mea de învățare accelerată".

Așa că a sărit clasele și apoi a intrat într-un program de colegiu, pe care l-a finalizat acum. Poate că a fost puțin ciudat la început, fiind cu câțiva ani mai tânăr decât toți ceilalți elevi, dar s-a obișnuit în curând cu acest lucru.

Quazi a spus: "Nu am avut nimic de comparat, ca să spunem că este diferit. Dar mi-a plăcut foarte mult - mi-am făcut o mulțime de prieteni apropiați. Cred că, după câteva zile, noutatea faptului că eram acolo a dispărut."

De asemenea, s-a bucurat de provocarea de a face ceva care era la nivelul său, spunând: "Am fost foarte încântat. Am trecut de la a fi un răzvrătit de clasa a treia la a mă simți cu adevărat validat din punct de vedere intelectual."

 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Kairan Quazi (@thepythonkairan)

 

Mai multe persoane nu au fost de acord cu această decizie



Cu toate acestea, unele persoane au reacționat cu o oarecare prudență la ascensiunea sa meteorică și rapidă. Aceștia s-au îngrijorat că ar putea pierde experiențe pe care le putem avea doar ca și copii, intrând în câmpul muncii atât de tânăr.

O persoană a postat pe Instagram: "Ce-i cu graba asta? În plus, IQ-ul se schimbă pe parcursul întregii vieți; flux și reflux. Realizările sale academice sunt lăudabile, dar puneți frână. Trebuie să învețe să se maturizeze și să aibă alte experiențe relevante pentru vârsta normală. [...] Are tot restul vieții la dispoziție pentru a fi un adult, iar ratarea etapelor de dezvoltare ale copilăriei, adolescenței și tinereții nu îi va fi de folos."

Dar Quazi nu este convins de aceste îngrijorări, spunând că, dacă ar fi simțit așa, nu ar fi fost unde este acum.

El a explicat: "Cred din nou că această mentalitate m-ar fi făcut să absolv acum școala medie și nu cred că are sens pentru cineva care este capabil să ia cursuri opționale riguroase de absolvire să lucreze într-o cooperativă de prestigiu - mă alătur SpaceX ca inginer de software."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel