Elevii români au clasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni

Bianca Ştefan / 2 iul 2018, 17:35 Salveaza PDF Comentarii
Elevi români
Elevi români

Elevii români au clasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni după ce au cucerit două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de la bronz la Olimpiada Balcanică, desfăşurată la Iaşi, în perioada 24-29 iunie. 

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, elevii români au obţinut două medalii de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică Geografie. 

Medaliile de aur au fost obţinute de Răzvan Marian Popescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti), care şi-a egalat performanţa de anul trecut, şi Ioan Matei Stan (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), informează news.ro.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Gabriel Alexandru Chivu (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Ştefan Micu (clasa a a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). În acelaşi timp, Delia Ioana Dumitrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina), Gabriela Diana Ionescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti) şi Vlad Patrik Apostol (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Horia Hulubei” din Măgurele, Ilfov) şi-au trecut în palmares medalii de bronz.

Aflată la a IV-a ediţie, competiţia a fost găzduită în premieră de ţara noastră, fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în parteneriat cu Facultatea de Geografie, Universitatea „Al. I. Cuza”, Societatea de Geografie din România şi Primăria Iaşi.

La eveniment au participat 50 de elevi şi 30 de profesori (team leaders), observatori şi invitaţi din Serbia, Slovenia, Bosnia Herţegovina, Moldova şi România.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi o probă multimedia.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy