Elevi români merg la PRACTICĂ în Italia. Unde se derulează proiectul

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Un număr de 14 elevi care se pregătesc în domeniul hotelier şi al gastronomiei la două licee din Deva vor parcurge un stagiu de formare profesională în oraşul italian Tione (Regiunea Trento), în baza unui protocol de colaborare ce a fost semnat joi la Deva între autorităţile locale şi Centrul de Formare Profesională ENAIP Tione Trento. 

Timp de două săptămâni, în luna mai, tinerii elevi de la Liceul tehnologic "Grigore Moisil" şi Liceul "Teglas Gabor" vor face cunoştinţă cu rigorile meseriei într-o ţară avansată în domeniul turismului, vor participa la ore de curs la care vor preda specialişti în gastronomie, bucătărie şi restaurant, dar vor face şi practică alături de colegii lor italieni.

"Ne dorim să fie un parcurs formativ pentru elevii dumneavoastră, dar, cu siguranţă, va fi şi pentru ai noştri. Elevii vor alterna activitatea în clasă cu cea profesională, în mod special înclinând spre gastronomie, bucătărie, brutărie şi în restaurant. Vor putea să asiste la cursuri ţinute de mari profesionişti în domeniu. În Italia gastronomia a căpătat o importanţă deosebită pentru că promovarea gastronomică este una dintre ideile principale în promovarea turistică", a declarat directorul Centrului de Formare Profesională ENAIP Tieno Trento, Emilio Salvattera. 

La rândul său, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a menţionat că elevii vor putea să vadă o altă abordare a modului în care se face turism, apreciind că proiectul este foarte util şi pentru formarea profesională a tinerilor. 

"Aceşti elevi se vor pregăti într-o ţară din UE, dezvoltată din punct de vedere al turismului. Aşa cum este bine să învăţăm din exemplele bune şi să preluăm modele, prin acest protocol de colaborare elevii vor avea ce învăţa. Este o şcoală cu dotări foarte bune şi care a luat mai multe premii internaţionale. Sunt convins că va fi o experienţă foarte utilă pentru elevii noştri", a spus Oancea. 

Primarul municipiului Deva şi-a exprimat speranţa că anul viitor vor fi mai mulţi elevi care vor putea să se pregătească profesional în Italia. 

Pe viitor, administraţia locală din Deva are în atenţie extinderea parteneriatului cu Centrul de Formare Profesională ENAIP Tione Trento şi pentru alte şcoli din municipiu, pe baza specializărilor pe care le are instituţia de învăţământ italiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel