Elev român, umilit de un șofer de autobuz: „Abonamentul meu a fost refuzat pe motiv că mergeam la antrenament, nu la școală”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elev român, umilit de un șofer de autobuz: „Abonamentul meu a fost refuzat pe motiv că mergeam la antrenament, nu la școală” / Foto: Unsplash
Elev român, umilit de un șofer de autobuz: „Abonamentul meu a fost refuzat pe motiv că mergeam la antrenament, nu la școală” / Foto: Unsplash

Un nou incident a fost adus în atenția constănțenilor, în ceea ce privește transportul gratuit pentru elevi. Un băiat, care deținea un abonament gratuit, a fost umilit și obligat de către șofer să plătească biletul.

În județul Constanța, problemele întâmpinate de elevii navetiști în ceea ce privește transportul gratuit intrajudețean continuă să ridice semne de întrebare, mai ales în contextul comportamentului abuziv al unor șoferi de la compania Metropolitan.  

Eric Crînguș, elev la Liceul Sportiv „Nicolae Rotaru”, a relatat experiența sa neplăcută din data de 12 martie, atunci când se întorcea de la școală cu un mijloc de transport în comun al companiei Metropolitan. Incidentul s-a petrecut pe ruta Constanța – Medgidia.

 

„Norocul meu a fost că am avut bani la mine”

 

Conform relatării lui Eric, atunci când s-a urcat în autobuz, șoferul autobuzului i-a refuzat abonamentul de elev, motivând că acesta ar fi valabil doar pentru deplasările către și dinspre școală, nu și pentru antrenamente. Elevul a explicat că este elev la Liceul Sportiv și că se îndrepta de la școală direct spre antrenament și apoi spre casă. Cu toate acestea, șoferul a persistat în refuzul său și l-a pus pe Eric să plătească biletul, amenințând că altfel va rămâne în stație.

„Astăzi, la ora 17:35, pe ruta Constanța - Medgidia, când mă întorceam de la liceu (menționez că sunt elev la liceul sportiv), cu un mijloc de transport în comun până acasă. Când m-am urcat într-un autovehicul al firmei METROPOLITAN, abonamentul meu de elev a fost refuzat pe motiv că aveam geanta de antrenament și mi s-a spus că abonamentul este pentru școală, nu pentru antrenamente, i-am specificat că sunt elev la Liceul Sportiv și că mă îndrept de la școala și antrenament spre casă iar acesta a repetat să-mi spună același lucru.

Norocul meu a fost că am avut bani la mine, altfel rămâneam AMANET in stație. Este important de menționat că, în prezent, transportul este gratuit pentru elevi. Iar noi ar trebui să putem utiliza abonamentele. Eu nu voi renunța până când această problemă nu se va rezolva, iar transportul public va deveni mai accesibil și mai flexibil pentru toți elevii.

P.S. : Eram însoțit de un coleg, iar șoferul nu ne-a eliberat bilet niciunuia dintre noi.”, scrie acesta pe Facebook.

În conformitate cu reglementările actuale, transportul este gratuit pentru elevi în județul Constanța, iar aceștia ar trebui să poată utiliza abonamentele emise de instituțiile de învățământ fără nicio problemă, conform Dobrogealive.ro. Totuși, comportamentul unor șoferi abuzivi afectează negativ experiența elevilor navetiști și ridică întrebări cu privire la eficiența sistemului de transport public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel