Ei sunt cei doi muncitori răpiţi şi omorâţi de Gheorghe Moroşan în apartamentul morţii din Oneşti

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Onesti Silviu Istoan  Dan Patatu
Onesti Silviu Istoan Dan Patatu

Silviu Iştoan (38 de ani) şi Dan Patatu (55 de ani) sunt cei doi muncitori răpiţi, legaţi şi apoi omorâţi în timpul luării de ostatici în apartamentul morţii din Oneşti. Cei doi erau angajaţi ai aceleiaşi firme pentru care a lucrat şi soţia criminalului Gheorghe Moroşan, aceeaşi firmă care a câştigat în instanţă apartamentul soţilor Moroşan, după ce femeia, angajată ca magazioneră, a girat cu casa în cazul în care ar fi dispărut bani din gestiune.

La un moment dat, din firmă au dispărut peste 800.000 de lei, motiv pentru care firma s-a îndreptat împotriva magazionerei şi astfel au câştigat apartamentul. La începutul acestui an, soţii Moroşan au primit o înştiinţare că au pierdut casa, iar astfel, Gheorghe Moroşan a pus la cale un plan de răzbunare.

Ieri, Silviu Iştoan, electrician la Chimcomplex SA, şi Dan Patatu, au mers să efectueze lucrări în apartamentul din Oneşti, fiind surprinşi de Gheorghe Moroşan. Înarmat cu un cuţit, Moroşan i-a sechestrat, i-a legat şi i-a ţinut închişi pe balconul apartamentului, timp în care el a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că îi ţine sechestraţi pe cei doi muncitori, ameninţând că dacă nu îi vor fi îndeplinite cerinţele, îi va ucide.

 

citeste si: Ostatici Onești. El este pensionarul care i-a UCIS în balcon, după ce i-a legat

 

Mi-au spus să stau liniștit că omul nu are antecedente, situația este sub control, este calm, se termină bine, stai liniștit că nu se întâmplă nimic. Criminalul înjura, din câte am văzut înjura de la balcon. Nu știu cum au negociat, dar cred că se înțelegeau greu cu el pentru că el înjura continuu. Ei au ajuns în jurul orei 16:00, din câte țin minte. Trupele speciale... Și-au pus cagule, se pregăteau lent, fără nicio agitație... Mai stăteau la o țigară. Nu erau cu nimic în mână, și-au pus doar cagulele și căștile. În momentul în care a țipat, s-a auzit strigătul de durere, de agonie, și când am auzit, instinctiv am venit aici, pentru că era strigătul fratelui meu. Atunci au început toți să se agite, au zis: ”Interveniți, interveniți!”. Au plecat trei spre scară, doi s-au întors să ia berbecul, să ia scutul.. absolut nicio scară mobilă, nu era vorba de scări mobile, pentru că nici nu se poate interveni altfel.  Din câte am înțeles, agresorul era ținut la curent de niște vecini, tot timpul știa ce se întâmplă!", a declarat fratele lui Silviu Iştoan, în exclusivitate pentru Antena 3.

 

Doi muncitori care renovau un apartament în Bacău, omorâți de fostul proprietar

 

Doi muncitori care renovau un apartament în Bacău au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici.

„Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale. La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine. În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit. La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat”, transmit reprezentanții Poliției Bacău, despre intervenția din blocul din Onești. În momentul în care polițiștii au reușit să intre în locuință, au fost găsite cele două victime care aveau multiple plăgi înjunghiate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea cercetărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel