Șeful DIICOT Felix Bănilă, DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ în cazul Caracal: „Nu putem neglija nici varianta că acele fete ar fi în viață”

Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Procurorul șef al DIICOT, Felix-Oliver Bănilă susține, astăzi, o declarație de presă, despre cazul Caracal. 

„Ne exprimăm regretul față de situația în care sunt puse familiile victimelor. Astăzi dimineață inculpatul a fost dus la spitalul Jilava pentru expertiza psihiatrică. Până acum nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice făcute pe fragmentele osoase și ce a apărut în spațiul public sunt știti pe surse neconfirmate.

Prioritatea este stabilirea adevărului pe probe temeinice. Afirm cu certitudine că DIICOT are competențe pentru ancheta în astfel de cauze. La acest moment nu putem neglija nicio verisiune din anchetă.

Ne-am dori din tot sufletul să găsim victimele în viață. Încă din 15 aprilie (în cazul primei victimei) și apoi în 26 aprilie cele două fete au fost date în urmărire și incluse în sistemul Schengen. Nu avem nicio concluzie clară că una sau alta dintre victime ar fi fost ucisă. Sunt doar indicii.

Nu putem neglija nici varianta că acele fete ar fi în viață.

Admițând că ar fi fost arsă în acel butoi metalic, am fost la Craiova și am constatat că nu e unbutoi în adevăratul sens, ci un arzător improvizat, un suport confecționat artizanel pentru a arde diverse lucruri. Focul se pune dedesubt. Funcționează ca o sobă improvizată.

Nu ne putem axa în exclusivitate nici pe declarația inculpatului. În urma cercetărilor la fața locului, s-au desfășurat toate actele necesare pentru a ne asigura că victimele nu se află în acel imobil. Căutările trebuie să vizeze alte locuri din proximitatea acelei adrese. Cercetările s-au desfășurat din 26 și continuate de noi din 27 iulie.

Astăzi nu am desfășurat nicio percheziție imobiliară nicăieri. Cercetarea la fața locului va fi reluată cu siguranță, pentru că nu este finalizată. Trebuie reluată în prezența dumnealui și a avocatului acestuia. De asemenea, este necesară conducerea în teren a inculpatului. S-a ridicat de la fața locului tot ce e necesar, toate probele de natură biologică.

Nu ar fi vorba despre gropi săpate cu puțin timp înainte. Sunt tuburi săpate cu mult înainte și există un canal pentru a avea acces la anumite autovehicule.

Se pare că a fost cooperant, însă când s-a încercat ducerea lui în teren. În privința primei victime (Luiza), a declarat inițial că a aruncat-o în Olt, apoi în Dunăre. A invocat că a făcut deplasarea pe timp de noapte și nu își mai amintește exact traseul parcurs.

Cercetările nu se axează exclusiv pe trafic de minori în acestă speță. În prima fază nu a recunoscut, ulterior, în prezența avocatului, a recunoscut. Ne punem și noi întrebarea firească ce l-a determinat pe inculpat să recunoască”, a spus Bănilă.

 

Știre în curs de actualizare. 

 

Aceasta este prima ieșire publică a șefului Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism după apariția informațiilor privind crimele din Caracal.

   

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy