Ședință comună de Guvern România-Israel, programată anul viitor

StiriDiaspora Team / 2 sep 2020, 23:18 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, au convenit să organizeze anul viitor o ședință comună a guvernelor.


Ministrul Bogdan Aurescu a avut cu oficialii israelieni și un amplu schimb de opinii despre impactul evoluțiilor recente din Orientul Mijlociu. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat susținerea României pentru o soluție durabilă generată de Procesul de Pace, fundamentată pe soluția celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate, ca fiind singura opțiune viabilă de natură să răspundă aspirațiilor ambelor părți.
De asemenea, demnitarul român a salutat anunțul recent privind încheierea unui acord între Statul Israel și Emiratele Arabe Unite în vederea normalizării relațiilor dintre cele două state, ca pas important în direcția favorizării unei păci durabile în Orientul Mijlociu. Au fost de asemenea discutate, cu înalții oficiali israelieni, și alte dosare regionale, cu accent pe dosarul nuclear iranian și situația din Liban.
Totodată, ministrul român a reconfirmat disponibilitatea României de a susține consolidarea cooperării UE cu Israel, reiterând susținerea pentru reluarea reuniunilor Consiliului de Asociere UE-Israel, potrivit unui comunicat de presă.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy