Economia Austriei se clatină: Falimente record. Mii de companii sunt în prag de insolvență

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Falimentele din Austria ating un nivel record. Iată care sunt cele mai afectate sectoare

Economia austriacă se confruntă cu o creștere alarmată a falimentelor, cu previziuni ce indică un număr record de 7.000 de companii ce ar putea intra în insolvență până la sfârșitul anului. Printre motivele principale se numără condițiile economice dificile, inclusiv costurile mari ale energiei, inflația, deficitul de forță de muncă și creșterea modestă a economiei.

Sectoarele cele mai afectate sunt construcțiile, comerțul cu amănuntul și industria alimentară.

"Situația economică tensionată este vizibilă în mod clar", declară expertul KSV Jürgen Gebauer pentru Derstandard. "Ne așteptăm la 6.500 până la 7.000 de falimente până la sfârșitul anului."

Pe lângă factorii economici generali, pandemia COVID-19 continuă să aibă un impact negativ. Numeroase companii care au supraviețuit cu ajutorul finanțărilor guvernamentale în timpul pandemiei se confruntă acum cu dificultăți financiare semnificative.

Un caz aparte este cel al grupului Signa, prăbușit în jurul investitorului René Benko. Această insolvență, considerată cea mai mare din istoria țării, a contribuit semnificativ la creșterea pasivelor.

Totodată, companiile austriece se confruntă cu un nou obstacol: creșterea întârzierilor la plată din partea clienților corporativi. Proporția facturilor nerespectate a crescut semnificativ/

"Aceste cifre subliniază urgența managementului strategic al creditelor pentru companii și, mai ales, a securizării lichidității", declară Franz Maier, șeful Atradius pentru Austria, Ungaria și Europa de Sud-Est.

Deși situația pare alarmantă, experții consideră că tendința este încă în limitele ajustării pieței. Creșterea numărului de proceduri de restructurare reușite oferă o oarecare speranță.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel