Ea este românca răpusă de COVID-19 la o săptămână după ce și-a îngropat mama, și ea ucisă de boală. Andreea avea 22 de ani (VIDEO)

Cazul unei tinere de doar 22 de ani, din Rucăr, a șocat opinia publică. Andreea Ioana Ciopleiaș a murit luni 27 iulie, în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești, după ce fusese infectată cu coronavirus. Tânăra nu avea alte boli preexistente.

Pe data de 18 iulie, cu doar 9 zile înainte ca tânăra să își piardă viața, în aceeași secție a aceluiași spital se stingea mama ei, Elisabeta Ciopleiaș, în vârstă de 53 de ani, tot din cauza infecției cu COVID. 

Pe 27 iulie, la ora 12.00, Andreea urma să fie prezentă la festivitatea de absolvire a Academiei de Studii Economice București, eveniment la care-și invitase deja familia și prietenii. “Vă aștept pe toți, să nu lipsiți!”, își amintesc rudele că i-a avertizat “Scumpi”.

 

Mama ei a fost confirmată pozitiv cu coronavirus

 

Totul a început pe data de 15 iulie, când mama Andreei a fost confirmată pozitiv cu coronavirus și internată în spital. Fata a fost în salvare cu mama ei până la spital, după care a mers acasă, la tată, așteptând să fie testați pentru coronavirus. Degeaba însă..

„Din 15 și până pe 28 iulie nimeni nu a căutat familia pentru testare sau anchetă epidemiologică”, spune unchiul fetei, Dumitru Andrei.

Andreea a început să facă febră chiar din ziua în care mama ei a fost internată. La doar 3 zile, mama ei și-a pierdut viața.

Pe data de 20 iulie, tânăra a chemat ambulanța pentru că starea ei se degrada. În special pentru că suferea atât de tare și pentru pierderea mamei. 

Băgată în cort în jurul orei 22, testată la miezul nopții și trimisă acasă deoarece rezultatul testului COVID-19 urma să fie gata abia a doua zi. Mama ei murise de COVID cu doar două zile înainte

„A fost nevoie să cheme niște prieteni să o ducă 80 km până acasă. Cât a stat în cort, nimeni nu s-a interesat de starea ei, având permanent febră, și nu a primit niciun fel de asistență medicală. A ajuns acasă după ora 3.00 noaptea”, relatează unchiul fetei. 

A doua zi, Andreea a primit un telefon de la spital prin care i se confirma că este infectată. I-a fost recomandat să ia legătura cu medicul de familie și cu DSP-ul. Și așa a făcut. A sunat la medicul de familie care i-a recomandat un tratament. 

La doar câteva zile însă, fata a început să aibă probleme grave cu respirația. A sunat la 112 la ora 10.00, însă Ambulanța a sosit la ora 17.00. Încă de dimineață avea febră și nu mai putea respira.

 

Unchiul fetei: „Am apelat mai mulți la 112 pentru că nu se întâmpla nimic”

 

Într-un final a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie din Câmpulung, spital dedicat COVID, cu saturația de oxigen 57%.

A fost dusă într-un salon alături de alte 5 paciente, unde i s-a dat și un aparat de oxigen. În câteva minute, saturația a crescut la 70%, potrivit mesajelor date rudelor. 

 

Din păcate, luni, tânăra a decedat

 

„Când am aflat că a decedat luni nu ne-a venit să credem! Avea o anemie destul de mare, dar nu era cunoscută cu afecțiuni cronice. Nimeni nu e perfect sănătos, toți avem unele sensibilități sau dezechilibre în organism, deoarece nu ne examinăm. Șocul pierderii mamei sigur a afectat-o fizic și psihic. Oricum, povestea Andreei este una tristă, care ne arată cât de parșiv este acest virus care are încă multe necunoscute”, a spus Ionela Duna, directoarea Spitalului Pneumoftiziologie din Câmpulung, potrivit Libertatea.

Cu doar câteva ore înainte ca fata să își piardă viața, tatăl ei, Ionel, a chemat ambulanța pentru că nu se simțea bine. Bărbatul de 48 de ani a ajuns tot la Spitalul din  Pitești, a intrat în același cort unde stătuse Andreea, și i s-a făcut și lui testul COVID. Însă rezultatul a ieșit abia 30 de ore mai târziu, timp în care bărbatul a aflat că fiica lui și-a pierdut viața la câteva zeci de metri de el. 

În acest moment, bărbatul este internat în spital, însă starea lui este stabilă. Suferința rămâne însă, după ce și-a pierdut și soția și fiica la doar câteva zile distanță. 

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy