După un an în Italia, un tânăr jurnalist a revenit în România și povestește cum e viața acolo. E fenomenal ce fac italienii la ora 13.00

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cele mai scumpe orașe din Italia în 2024: Aosta pe primul loc, Napoli cel mai ieftin / Foto: arhivă personală
Cele mai scumpe orașe din Italia în 2024: Aosta pe primul loc, Napoli cel mai ieftin / Foto: arhivă personală

Jurnalistul român Tudor Polojan povestește cum e viața în Italia, unde a locuit timp de un. Acum a revenit în țară, iar diferențele remarcate sunt uriașe. 

Italia este, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase țări din lume. Și nu, nu o spun doar eu, credeți-mă, ci toți cei care, cel puțin o dată, au mers acolo fie în vizită fie să locuiască.

M-am mutat în Italia anul trecut, pe 9 iulie, cu o zi înainte de a împlini 24 de ani. Din prima clipă în care am pus piciorul pe pământul italienesc am simțit un fior de plăcere. M-am adaptat extrem de ușor datorită oamenilor de acolo. Am fost primit cu căldură sufletească, cu paste, cu pizza și prosecco, cu salamuri și brânzeturi care îți dau lumea peste cap și începi să simți fluturi în stomac. Nici când m-am îndrăgostit prima dată nu am simțit asta. 

Italienii se trezesc devreme, e o lege nescrisă, dar toți sunt în picioare la ora șase. În picioare, la bar, pentru "colazione", poate cel mai important moment al zilei, sau mic-dejun cum s-ar traduce în limba română. Brioșele cu fistic, ciocolată, fructe de pădure, ricotta și multe alte gusturi alături de un cappuccino ori un espresso sunt combinația perfectă. Eu, personal, nu mă mai săturam de cele cu fistic, sunt fenomenale. Ziarul nu lipsește din rutina italienilor, oriunde te uiți vei vedea pe cineva cu ziarul în mână, comentând subiectele zilei.

Citește continuarea pe DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel