După ce Iohannis a refuzat numirile în Guvern, Iordache vrea o nouă OUG

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Vicepreședintele PSD Florin Iordache a afirmat, astăzi, că ar putea fi adoptată o ordonanță de urgență care să îl oblige pe președinte să răspundă într-un anumit termen privind numirea miniștrilor propuși de către premier.

Propunerea vine după ce Iohannis a refuzat în repetate rânduri propunerile de numire în funcția de viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării a Liei Olguța Vasilescu și a lui Mircea Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor.

„Președintele ar trebui să se exprime săptămâna aceasta pe cele două retrimiteri pe care le-a făcut Guvernul. Sunt îndeplinite condițiile de legalitate, documentele îndeplinesc toate condițiile.

Dacă în continuare președintele blochează Guvernul, cred că putem veni printr-o ordonanță de urgență să stabilim termene maximale în care președintele ar trebui să se pronunțe. Să stabilim termene maximale în care să răspundă președintele”, a declarat deputatul Florin Iordache, astăzi, pentru Digi24.

Citește și Iohannis va fi pus sub ACUZARE pentru ÎNALTĂ TRĂDARE. Vasilescu: „Plângerea e deja redactată"

Întrebat când ar trebui data o astfel de ordonanța, el a afirmat că în cel mai scurt timp.

„Prioritatea numărul unu a Guvernului este adoptarea bugetului, dar cred că președintele, analizând documentația în cazul celor doi colegi, va semna decretele de numire a acestora”, a mai apreciat vicepreședintele PSD.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel