După ce a început să angajeze șoferi de camion străini, Marea Britanie își deschide granițele și pentru îngrijitori. Salariu anual de cel puțin 20.480 de lire sterline

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
După ce a început să angajeze șoferi de camion străini, Marea Britanie își deschide granițele și pentru îngrijitori. Salariu anual de cel puțin 20.480 de lire sterline
După ce a început să angajeze șoferi de camion străini, Marea Britanie își deschide granițele și pentru îngrijitori. Salariu anual de cel puțin 20.480 de lire sterline

Pierderea a peste 40.000 de angajați din domeniul asistenței sociale în ultimele șase luni determină guvernul de la Londra să angajeze specialiști în îngrijire la domiciliu din străinătate.

Mii de lucrători suplimentari de îngrijire urmează să fie recrutați din străinătate pentru a umple golurile cronice ale forței de muncă, a anunțat guvernul, după ce cifrele arată că peste 40.000 de angajați de asistență socială au părăsit sectorul în ultimele șase luni.

Regulile de imigrare vor fi relaxate pentru lucrătorii de îngrijire, asistenții de îngrijire și lucrătorii de îngrijire la domiciliu, care vor fi adăugați pe lista de ocupații deficitare a Ministerului de Interne.

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a declarat că pandemia a adus provocări fără precedent. Schimbarea vine în urma unei recomandări din partea Comitetului consultativ pentru migrație, care a spus că există „dificultăți severe și în creștere cu care se confruntă sectorul de îngrijire”.

 

Salariu anual de cel puțin 20.480 de lire sterline

 

Lucrătorii de îngrijire care ajung cu o viză de 12 luni pentru sănătate și îngrijire trebuie să primească un salariu anual de cel puțin 20.480 de lire sterline pentru a se califica, măsurile fiind așteptate să intre în vigoare la începutul anului viitor. Aceștia vor avea dreptul să aducă persoane aflate în întreținere, inclusiv un partener și copii.

Priti Patel, ministrul de Interne, a declarat că sectorul „se confruntă cu provocări fără precedent cauzate de pandemie”, adăugând: „Modificările pe care le-am făcut în viza de sănătate și îngrijire vor întări forța de muncă și vor ajuta la atenuarea unora dintre presiunile care se confruntă în prezent”.

Furnizorii de sănătate au prezis o agravare a penuriei de personal, cu o cerință ca toți lucrătorii din domeniul sănătății din prima linie să fie complet vaccinați împotriva Covid până la 1 aprilie. Același lucru a fost cerut lucrătorilor de îngrijire până la 11 noiembrie.

 

Sectorul de îngrijire se confruntă cu o iarnă extrem de provocatoare

 

La începutul acestei luni, Nuffield Trust a declarat că sectorul de îngrijire se confruntă cu o iarnă extrem de provocatoare de lipsă de personal. Grupul de reflecție în sănătate a constatat că numărul personalului a scăzut cu aproximativ 42.000 între aprilie și octombrie.

Ministerul de Interne a anunțat, de asemenea, că o schemă de vize pentru a permite lucrătorilor sezonieri din horticultura să vină în Regatul Unit va continua până la sfârșitul anului 2024, dar guvernul a adăugat că dorește să vadă un nou plan din sector pentru a reduce dependența de forța de muncă străină.

Vor fi disponibile 30.000 de vize anul viitor, numărul fiind redus din 2023. Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a spus că o analiză a constatat că dependența de forța de muncă străină a menținut salariile scăzute și a descurajat investițiile.

George Eustice, secretarul de mediu, a declarat că forța de muncă sezonieră este de mult înainte de aderarea la UE, dar există o hotărâre de a îmbunătăți salariile și competențele pentru a atrage lucrători din Marea Britanie.

„Recunoaștem că agricultura are cerințe unice și sezoniere pentru forța de muncă la recoltare și am ascultat industria noastră de produse proaspete, lider mondial, pentru a le înțelege nevoile”, a spus el.

În această toamnă, Guvernul Marii Britanii a încercat să recruteze, fără mult succes, șoferi de camion cărora le-au fost oferite vize temporare de muncă. Este un alt domeniu care se confruntă cu o criză gravă de personal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel