După aproape 9 zile de căutări, micuța româncă de 4 ani, luată de apele râului Cibin, a fost găsită moartă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
O femeie și un bărbat au murit înecați în râul Timiș. Medicii nu au mai putut face nimic pentru ei
O femeie și un bărbat au murit înecați în râul Timiș. Medicii nu au mai putut face nimic pentru ei

După zile în șir de căutări, trupul micuței Adelina, fetița de nici 5 anișori luată de apele râului Cibin în urmă cu mai bine de o săptămână, a fost găsit ieri de pompieri.

Nimeni nu credea că micuța va mai fi găsită în viață. Nici măcar familia copilei. După atâtea zilei de la producerea tragediei, rudele fetiței nu mai voiau decât îi fie scos trupul din apele Cibinului, ca să o poată înmormânta creștinește.

Ieri, după aproape 9 zile de căutări, într-una dintre cele mai grele misiuni ale ISU Sibiu, trupul fără viață al Adelinei a fost găsit la Tălmaciu, la peste 20 de kilometri depărtare de casă.

Șeful ISU Sibiu, Lucian Trefaș, a declarat că fetița a fost descoperită în apă, sub o salcie.

Trupul fetiței a fost găsit de pompierii militari la 26 kilometri distanță, în apă, sub o salcie, unde erau adunate mai multe lucruri aduse de apă. Trupul a fost preluat de un echipaj de la Medicina Legală", a dezvăluit Lucian Trefaș, pentru presa locală.

 

„O misiune la care am avut un consum foarte mare de resurse”

 

Șeful ISU Sibiu a mărturisit că întreaga operațiune a fost una dificilă și stresantă.

„A fost o misiune la care am avut un consum foarte mare de resurse, în special umane, pentru că toți colegii din detașamentul ISU Sibiu o zi au lucrat la căutare, a doua la intervenție în unitate, apoi o zi liberă, și tot așa. A fost o presiune și un stres pentru noi, pentru că ne dorim să salvăm vieți, ca de fiecare dată. Ne-am dorit să finalizăm misiunea, motiv pentru care pot să spun că ne-am încăpățânat să căutăm până o găsim, dovadă și faptul că a fost găsită la 26 de kilometri depărtare”, a mai spus șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

 

Rudele copilei au acuzat că pompierii și scafandrii puteau să facă mai mult

 

Cu două zile înainte ca trupul nepoatei lui să fie găsit de pompieri, bunicul fetiței a acuzat autoritățile cu nu au acționat eficient pentru a găsi trupul Adelinei.

„Aș vrea să dau timpul înapoi și să o aduc pe Adelina acasă. E jale în sufletele noastre. Suntem nenorociți pe viață. Eu am crescut fetița de la o săptamână. Era singura nepoțică. Fetița a crescut in puf, nu i-a lipsit absolut nimic. Era soarele nostru, regina noastră”, mărturisea Ioan Mihai, bunicul fetiței, în urmă cu câteva zile.

Bărbatul spunea că pompierii și scafandrii ar fi putut să facă mai mult.

„Se intervine foarte slab. Cel mai tare mă nemulțumește că nu caută mai mult prin apă, pe la scorburi, pe sub sălcii, pe unde se putea agăța copila. Ei stau în bărci. Trebuie o echipă organizată, care să stea numai în apă. Să meargă până la Podu Olt. Să intre în apă permanent, nu din barcă. Asta vrem, sa o caute pe fundul apei, pe sub mal, pe sub crengi”, declara revoltat bunicul fetei, potrivit Ora de Sibiu.

Ieri, corpul fără viață al fetiței a fost găsit, culmea, sub niște crengi.

„Era în apă, într-o zonă în care erau adunate mai multe lucruri. Căutând în ele, au văzut trupul fetiței. Am făcut căutarea în trecere, nu stăteam foarte mult într-un loc, nici cu scafandrii nici cu pompierii militari”, a mai spus șeful ISU Sibiu.

Trupul neînsuflețit al fetiței a fost predat de pompieri și preluat de medicina legală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel