Dubai va avea cel mai mare aeroport din lume

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Haos la aeroport, britanicii se revoltă din cauza cozilor "rușinoase" de la controlul pașapoartelor, în timp ce copiii sunt lăsați fără apă / Sursa foto - Freepik
Haos la aeroport, britanicii se revoltă din cauza cozilor "rușinoase" de la controlul pașapoartelor, în timp ce copiii sunt lăsați fără apă / Sursa foto - Freepik

Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum a aprobat construirea unui nou terminal de pasageri pe aeroportul internațional Al-Maktoum, al doilea ca mărime din Dubai, pentru a deveni cel mai mare din lume. Investiția se va ridica la aproape 35 miliarde de dolari.

Aeroportul va avea 400 de porți terminale, cinci piste și o capacitate de 260 de milioane de pasageri.

Aeroportul va fi noul sediu al companiilor Emirates și low-cost Flydubai, împreună cu toate companiile aeriene partenere care leagă Dubai de restul lumii.

Al-Maktoum care se dorește a deveni în următorii 10 ani ”aeroportul lumii”, va fi înconjurat de locuințe pentru 1 milion de oameni și va găzdui principalele companii din sectorul transportului aerian și logistică.

Tot săptămâna aceasta, Emirate Arabe Unite au aprobat un ajutor de 545 milioane de dolari pentru daunele provocate de ploile torențiale de zilele trecute, cele mai puternice din ultimii 75 de ani.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel