Drum expres Craiova-Pitești. Umbrărescu, desemnat câștigător pentru Lotul 4, după reevaluarea ofertelor

Bogdan Bolojan / 24 feb 2021, 21:40 Salveaza PDF Comentarii
drum expres Craiova Pitesti
drum expres Craiova Pitesti

O asociere din care face parte și firma românească la conducerea căreia se află Dorinel Umbrărescu a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru lotul 4 din drumul expres Craiova-Pitești. 

"Urmare finalizării procesului de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel București prin Hotărârea Civilă nr. 2127/2020, pronunțată la data de 16.11.2020 și adusă la cunoștință Autorității Contractante în data de 28.12.2020, în cursul zilei de astăzi, 24.02.2021, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect "Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4” 

Ofertantul desemnat caștigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - Lider de asociere), cu preţul de 617.080.915,60 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km.

Traseul acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1, București – Pitești, la km 121+185.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire," se arată în comunicatul CNAIR.

Ministrul Transporturilor: Câștigătorul, același care construiește loturile 2 și 3

Firma lui Dorinel Umbrărescu a demonstrat până acum că respectă termenele, spre deosebire de alte companii care au tărăgănat lucrările ori au avut mari probleme cu plățile pentru subcontractori pe alte șantiere de autostrăzi românești. Ministurl Transporturilor, Cătălin Drulă, a scris pe Facebook: 

"Încă o veste bună pentru Drumul Expres DX12 Craiova-Pitești - a doua pe această săptămână.Tocmai a fost anunțat câștigătorul pentru construcția lotului 4 (între Colonești și Pitești), cu o lungime de 31,8 km. Este vorba de aceeași firmă românească care construiește loturile 2 și 3.Ca orizont de timp, contractul prevede 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție, iar perioada de garanție este de 120 de luni.Îmi doresc ca procesul să nu mai fie tergiversat de alte contestații și ca, în zilele următoare, CNAIR să semneze contractul cu antreprenorul. Contractul valorează 617 milioane lei, iar banii provin din fonduri europene.Cum stăm cu celelalte loturi:- lotul 1 (17 km) are ca termen de finalizare anul 2022 - săptămâna aceasta am emis penultima autorizație de construire, constructorul are front de lucru pe 80% din tronson, vom finaliza curând ultimele exproprieri și pentru cei 3km unde încă nu se lucrează; - pe lotul 2 - Balș-Slatina - se lucrează cu peste 700 de oameni și utilaje la cei 40 de km ai tronsonului. Stadiul este de circa 60%, așa că ne așteptăm ca acest lot să fie gata la final acestui an, conform promisiunii constructorului!- pe lotul 3 - Slatina-Colonești - constructorul român (același ca pe loturile 2 și 4) face organizarea de șantier, iar în martie încep din plin lucrările, care se vor finaliza tot în 2022.DX12 Craiova-Pitești (121 km) este unul dintre principalele obiective la capitolul transport rutier, aflat în programul de guvernare. Anul acesta alocăm 760 de milioane de lei pentru acest proiect.Continuăm munca pe toate proiectele și livrăm fapte, nu vorbe," este mesajul ministrului Transporturilor, Cătalin Drulă. 

Iată imagini de pe șantierului drumului expres Craiova Pitești:

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy