Drulă: România "este condusă de un dublu condamnat penal, disperat să scape de puşcărie",

Narcis Popa |
Data publicării:
USR
USR

Deputatul USR de Timiş, Cătălin Drulă spune că România "este condusă de un dublu condamnat penal, disperat să scape de puşcărie", ceea ce a determinat iniţierea campaniei civice #Fără penali în funcţii publice, încheiată cu strângerea a peste un milion de semnături.

"Într-o ţară normală, o astfel de campanie nu-şi avea rostul, dar din păcate România este condusă de un dublu condamnat penal, în disperare de a scăpa de puşcărie (...), care declară lucruri halucinante pe la televiziuni. Noi venim cu această contrapondere, cu această imensă forţă morală, cu peste un milion de semnături", a afirmat deputatul Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă.

El a remarcat că oameni din toate colţurile ţării şi cu pregătiri profesionale diverse au transmis prin această campanie civică mesajul că "Nu mai vrem să fim conduşi de hoţi!". În opinia sa, realitatea va dovedi că oamenii buni, când se organizează, nu pot fi opriţi "să-şi ia ţara înapoi de la hoţi".

Parlamentarul USR a punctat faptul că în judeţul Timiş s-au adunat peste 30.000 de semnături din absolut toate localităţile, după care echipa de campanie a adunat alte 9.000 de semnături pentru alte judeţe.

"Facem apel la primarii din judeţul Timiş să nu pună beţe în roatele iniţiativei semnate de peste un milion de cetăţeni, la nivel naţional. (...). Ar fi un abuz dacă s-ar invalida listele cu semnături", a adăugat Cătălin Drulă.

Senatorul USR de Timiş, Nicu Fălcoi, a apreciat, în acelaşi context, că mesajul campaniei este acela că "românii chiar nu-şi mai doresc să fie conduşi de penali".

"Am putut vedea pe 10 august ce se întâmplă atunci când ţara este condusă de un condamnat penal, când pentru a-şi scăpa pielea sunt în stare să dea foc la ţară, să-şi suprime propriul popor prin forţă. Lucrurile nu pot rămâne aşa, sunt peste 400 de răniţi în urma intervenţiilor în forţă ale jandarmilor din acea seară, sunt sute de plângeri penale. Cei care au făcut abuzuri trebuie să ştie că chiar dacă în acest moment se ascund în spatele unei majorităţi confortabile în Parlament, lucrurile se vor schimba", a detaliat Nicu Fălcoi.

Senatorul a mai menţionat că împreună cu colegul său liberal din Comisia de apărare a Senatului au decis ca luni să aibă loc audieri, unde vor fi invitaţi prefectul Capitalei, Speranţa Clişeru, şi maiorul Laurenţiu Cazan, care a condus nemijlocit acţiunea Jandarmeriei din Piaţa Victoriei.

"Aşteptăm să dea explicaţii şi să se pună de acord în declaraţii", a conchis senatorul USR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel