Drama unei gravide din Ucraina. Tânăra a ajuns la spitalul din Galați, după ce a pierdut sarcina din cauza stresului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O tânără din Ucraina, în vârstă de doar 17 ani, aflată în primul trimestru de sarcină, a ajuns, marţi, cu ambulanţa la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi, ea pierzând însă sarcina, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit medicilor, starea pacientei este stabilă, ea fiind sub supraveghere la unitatea spitalicească, iar cauza probabilă a pierderii sarcinii a fost indicată acumularea de oboseală şi stres din ultimele zile.

Impresionată de cazul tinerei din Ucraina, un cadru medical de pe ambulanţa care a adus-o la maternitate, s-a întors cu îmbrăcăminte şi alimente pentru aceasta.

La Maternitatea din Galaţi a ajuns şi o altă gravidă din Ucraina, în vârstă de 23 de ani. Tânăra a venit la spital pentru un control, acuzând contracţii şi dureri. În acest caz, medicii au constatat că fătul este bine, iar sarcina nu se află în pericol.

Reprezentanţii Maternităţii "Buna Vestire" din Galaţi au transmis că sunt disponibili pentru a acorda asistenţă medicală atât în caz de urgenţă cât şi în regim programat tuturor femeilor din Ucraina care vor avea nevoie, programări putând fi făcute şi telefonic, la numărul 0236.413.131. 

 

Situația din Ucraina ar putea duce la „cea mai mare criză de refugiați din Europa în acest secol"

 

Situația din Ucraina ar putea duce la „cea mai mare criză de refugiați din Europa în acest secol", în condițiile în care peste 600.000 de oameni ar fi fugit din Ucraina.

Situația din Ucraina ar putea duce la „cea mai mare criză de refugiați din Europa în acest secol", în condițiile în care peste 600.000 de oameni ar fi fugit din Ucraina în țările vecine până în prezent, a anunțat marți Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de CNN.

„UNHCR mobilizează resurse pentru a răspunde cât mai rapid și mai eficient posibil", a adăugat comunicatul.

Anterior, UNHCR estima că 12 milioane de persoane din Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor și protecție, iar alte patru milioane ar putea avea nevoie de asistență în țările vecine.

„Deși am văzut o solidaritate și o ospitalitate extraordinară din partea țărilor vecine în primirea refugiaților, inclusiv din partea comunităților locale și a cetățenilor privați, va fi nevoie de mult mai mult sprijin pentru a asista și proteja noii sosiți", spunea Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi.

 

1,1 miliarde de dolari, folosiți pentru a ajuta 6 milioane de persoane din Ucraina

 

Potrivit UNHCR, programul său de ajutor va include „asistență în numerar pentru persoanele cele mai vulnerabile, asistență alimentară, apă și salubritate, sprijin pentru serviciile de sănătate și educație și asistență pentru adăposturi pentru reconstruirea locuințelor deteriorate".

1,1 miliarde de dolari dintr-o finanțare vor fi folosiți pentru a ajuta 6 milioane de persoane din Ucraina pentru o perioadă inițială de trei luni, potrivit UNHCR.

„Grupurile de ajutor vor avea nevoie de acces sigur și neîngrădit în toate zonele afectate de conflict, în conformitate cu principiile fundamentale de umanitate, neutralitate și imparțialitate”, se mai arată în declarație.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel