Drama româncei venită din Italia care acuză că a pierdut sarcina după ce a stat în vamă: „Am fost ţinută doar în frig”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O tânără a pierdut sarcina, după ce a fost ţinută zece ore în frig, în Vama Nădlac. Femeia a venit din Italia, odată cu valul de români disperaţi să ajungă acasă. O noapte întreagă a stat într-un cort de triaj până când autorităţile au găsit un loc unde s-o ducă în carantină. La spital, a aflat că poartă virusul ucigaş.

Tânăra, însărcinată în şase luni şi jumătate, a intrat în ţară la începutul săptămânii trecute, pe la Vama Nădlac. Scăpase din focarul de coronavirus din Italia însă, în ţara ei, avea să trăiască alt coşmar.

„Am fost ţinută doar în frig mai mult de zece ore. De la 3 dimineaţa până la ora 14. Am stat doar afară. Am văzut un cort mai liber, acolo am stat pe o bancă. M-am dus afară la 7-8 dimineaţa să stau la soare”, a spus tânăra.

După noaptea petrecută în frig, poliţiştii au anunţat-o că va sta în carantină în aceeaşi cameră cu şase persoane, printre care şi trei bărbaţi.

„Au vrut să ne bage într-o cameră care s-a curăţat atunci. Domnul poliţist a zis că dacă nu accept, va trebui să mă bage cu forţa”, a mai povestit românca la Observator.

Într-un târziu, tânăra de 26 de ani a fost mutată într-un hotel din Timişoara. A fost prima zi în care nu a mai simțit mişcările copilului.

„Am sunat la ambulanţă. A venit o doamnă, i-am zis dacă poate să mă consulte, nu vreau să merg la spital să risc să mă îmbolnăvesc. I-am zis dacă poate să asculte inimioara copilului. Şi-a zis că nu poate face nimic. Doar dacă vreau să mă duc cu izoleta la spital”, mai spune tânăra.

 

„S-a constatat absenţa bătăilor cordului fetal”

 

Ziua următoare, a sunat din nou la 112 şi a ajuns la Maternitatea Odobescu. Fără izoletă. Trecuseră deja 48 de ore de când tânăra nu mai simţea mişcările copilului.

„S-a constatat absenţa bătăilor cordului fetal, adică o sarcină oprită în evoluţie. A fost testată la internare pentru noul tip de coronavirus, până a venit rezultatul în cursul după-amiezii a avut loc naşterea cu fătul mort”, a declarat Marius Craina, șef Secție Obstetrică Ginecologie Maternitatea Bega.

Testul a arătat că tânăra era infectată cu noul coronavirus.

„Din punct de vedere al controlului de frontieră, verificările s-au derulat în câteva minute, timpul îndelungat petrecut în punctul de trecere fiind determinat de organizarea transportului spre județul Timiș”, susține Matei Filip, purtător de cuvânt IJPF Arad.

Tânăra este acum în spital şi nu prezintă simptome.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel