Dragnea schimbă TONUL la adresa lui Toader: "Există nemulțumiri, trebuie lămurite"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că situaţia ministrului de Justiţie, Tudorel Toader, va fi discutată în coaliţie împreună cu premierul Viorica Dăncilă, subliniind că există o stare de nemulţumire la adresa acestuia care trebuie lămurită săptămâna viitoare ''într-un fel sau altul''.

"Am luat decizia, în primul rând, să le dăm şansa Opoziţiei să arate că au suficiente voturi ca să-şi treacă moţiunea. PSD nu îşi reglează problemele cu un ministru, cu un membru al Cabinetului, cu mâna Opoziţiei. Şi nu putea vota niciun pesedist un asemenea document, care este plin de minciuni. În atare condiţii, la o dată ulterioară se va discuta despre această moţiune, dar trebuie să avem o discuţie în coaliţie, după ce se întoarce doamna prim-ministru, în legătură cu domnul ministru Tudorel Toader. Există o stare de nemulţumire, pe care nu avem de gând să o ascundem, în rândul parlamentarilor şi nu numai, care trebuie lămurită săptămâna viitoare într-un fel sau altul", a afirmat Dragnea după şedinţa grupului parlamentar.

Întrebat despre nemulţumirile la adresa lui Toader, Dragnea a răspuns: "Le-aţi văzut în spaţiul public, sunt mulţi colegi de-ai noştri care le-au spus, domnului Iordache, alţi colegi, deci le ştiţi".

Dragnea a adăugat că a convenit cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să discute vineri sau luni cu prim-ministrul Viorica Dăncilă pe această temă.

"Aşa am convenit cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu, să discutăm şi cu doamna Dăncilă ori vineri, ori luni, o discuţie la care să participe şi domnul Toader. După care, o să avem noi o discuţie în grupurile parlamentare. Adică, lucrurile trebuie tranşate şi limpezite într-un fel sau altul, pentru că au fost declaraţii contradictorii sau neclare şi din partea domnului ministru Toader, şi din partea unor colegi ai noştri şi lucrurile nu mai pot continua aşa. Sunt nişte decizii luate în CEx, care trebuie lămurite, limpezite şi închise", a mai afirmat Liviu Dragnea.

Dragnea a vorbit şi despre decizia UDMR de a vota moţiunea împotriva lui Toader:

"Nu am ce să le reproşez, sunt mulţi colegi care anunţaseră că şi ei ar vota moţiunea, dar nu puteau vota un asemenea text. Cu UDMR avem o relaţie corectă", a spus Dragnea.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care trebuia să fie dat votul asupra moţiunii simple a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum. Înaintea sesiunii de vot final de miercuri, deputaţii PSD s-au reunit în şedinţă şi au decis să nu participe la vot.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel