Downing Street: Rishi Sunak se detașează semnificativ de Boris Johnson

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Downing Street: Rishi Sunak se detașează semnificativ de Boris Johnson / Foto: Captură video youtube
Downing Street: Rishi Sunak se detașează semnificativ de Boris Johnson / Foto: Captură video youtube

Rishi Sunak, singurul care a atins cele 100 de voturi necesare, a continuat să mărească diferența față de fostul premier Boris Johnson. Acesta a revenit sâmbătă dimineață la Londra, după o vacanță în Caraibe, întărind ipoteza candidaturii sale în cursa pentru Downing Street.

După demisia lui Liz Truss, care nu a rămas în funcție decât 44 de zile, trei nume au apărut în acest blitzkrieg în cadrul Partidului Conservator: actualul ministru pentru relația cu Parlamentul, Penny Mordaunt, care și-a oficializat vineri candidatura, Rishi Sunak, fostul ministru de finanțe care a pierdut în fața lui Liz Truss la începutul lunii septembrie, și fostul premier Boris Johnson, care a demisionat în iulie după o succesiune de scandaluri.

 

Fostul prim-ministru Boris Johnson vrea să se întoarcă pe Downing Street după demisia succesoarei sale, Liz Truss

 

 

Boris Johnson a salutat presa în fața aeroportului Gatwick la mijlocul dimineții înainte de a se urca în grabă într-o mașină. Vineri seară, un aliat al lui Boris Johnson în Parlament, James Duddridge, a relatat un schimb de replici cu șeful său. El a declarat: "Nu am avut nici o reacție: "O vom face, sunt pregătit", potrivit acestui parlamentar.

Dar fostul prim-ministru, care a părăsit Parlamentul pe 20 iulie lansând Hasta la vista, baby!, nu și-a anunțat încă oficial candidatura.

Rishi Sunak, a cărui demisie din guvernul Johnson, urmată de alte aproximativ 60 de persoane, a dus la cea a șefului său, ar trebui să își confirme în curând candidatura, a declarat sâmbătă la începutul după-amiezii BBC.

 

Rishi Sunak este primul care a depășit vineri seară pragul de 100 de sponsorizări necesare

 

El este primul care a depășit vineri seară pragul de 100 de sponsorizări necesare pentru a spera să preia conducerea Partidului Conservator și să câștige astfel Downing Street.

Parlamentarii vor vota primii și, dacă vor rămâne doi candidați, cei 170.000 de membri ai partidului vor trebui să se decidă între ei printr-un vot online până la 28 octombrie.

În cazul unui singur candidat, acesta ar urma să intre direct în Downing Street la începutul săptămânii, conform The Saxon.

 

Candidații au timp până luni după-amiază pentru a obține aceste sponsorizări

 

O mare parte din joc s-a jucat sâmbătă în culise pentru Johnson și Sunak, care se află în conflict încă din vara anului trecut, fiecare încercând să obțină mai multe sponsorizări.

Rishi Sunak domină cursa, potrivit presei britanice.

Potrivit site-ului Guido Fawkes, care urmărește îndeaproape suișurile și coborâșurile cursei, Rishi Sunak avea sâmbătă dimineață 107 sponsorizări, în fața lui Boris Johnson (71) și Penny Mordaunt (25).

Aliații lui Rishi Sunak au făcut campanie în mass-media sâmbătă.

Rishi Sunak este candidatul ideal, a declarat fostul vicepremier Dominic Raab pentru Sky News. Dacă vă uitați la provocarea economică pe care o avem, el este cel care a avut întotdeauna dreptate în ceea ce privește ceea ce avem nevoie, a afirmat el.

„Nu putem să ne întoarcem în urmă. Nu putem avea un alt episod [...] al telenovelei partygate, petreceri ilegale în Downing Street în timpul închiderii COVID”, a mai spus el.

Următorul prim-ministru va fi al cincilea de la 2016, când Marea Britanie a votat pentru ieșirea din UE deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel