22 de migranți, la un pas de înec în apele Dunării. Au fost salvaţi de la moarte de poliţiştii de frontieră

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă Poliția de Frontieră
Sursă Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră au salvat douăzeci și doi de cetăţeni din Irak şi India care se aflau în pericol pe fluviul Dunărea. Migranții navigau pe întuneric, într-o ambarcaţiune pneumatică de mici dimensiuni al cărei motor se defectase.

 

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Șvinița au intervenit în sprijinul autorităţilor sârbe, pentru salvarea a douăzeci și doi cetăţeni din Irak şi India.

Aceștia se aflau în pericol pe fluviul Dunărea, căci navigau pe întuneric într-o ambarcaţiune pneumatică de mici dimensiuni al cărei motor se defectase. În cele din urmă, cei douăzeci și doi de migranți au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la malul sârb, unde au fost preluaţi de autorităţile din ţara vecină.

,,În data de 01.11.2021, în jurul orei 22.40, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Șvinița, județul Mehedinți, s-a primit o informare prin intermediul Punctului de Contact Porțile de Fier I, de la Poliția de Frontieră Sârbă care a solicitat sprijinul autorităţilor române să intervină cu ambarcațiune din dotare pentru salvarea unor persoane aflate în pericol pe fluviul Dunărea.

 

Vâsleau cu ajutorul unor vâsle improvizate

 

Imediat a fost declanşată o acţiune de salvare, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Șvinița. Astfel, la aproximativ 200 de metri de  malul sârbesc al Dunării, a fost descoperită o ambarcațiune pneumatică în care se afla un grup format din douăzeci și două de persoane, adulţi şi copii.

Ambarcațiunea pneumatică era supraîncărcată, numărul de persoane permise (șapte) pentru a naviga în condiţii de siguranţă fiind mult depăşit, avea motorul defect, cetățenii străini fiind nevoiți să vâslească cu ajutorul unor vâsle improvizate", informează Poliția de Frontieră.

După ce migranții au fost salvați, acestia au fost predați autorităților sârbe.

 

Opt migranți, depistați la malul Dunării de poliţiştii de frontieră

 

În urmă cu câteva zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche - I.T.P.F. Timişoara au depistat opt persoane, provenite din Afganistan, care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia. Aceștia au încercat să traverseze fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile cu motor.

Potrivit Poliției de Frontieră, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, județul Caraş Severin, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în urma acestei acțiuni, polițiștii de frontieră, au depistat pe malul românesc al Dunării, opt persoane străine, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

Imediat, cei opt migranți afgani, au fost conduși la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi la sediul sectorului pentru verificări.

În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt o familie din Afganistan, (mamă, tată și patru copii minori) și alți doi conaționali. Cei opt cetăţeni străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel