Două trenuri s-au ciocnit în Grecia: vagoanele sunt în flăcări, iar pasagerii blocați. Sunt cel puțin 32 de morți și 85 de răniți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

În jurul miezului nopții, ora locală, un tren de pasageri care circula între Atena și Salonic, cu 350 de pasageri la bord, s-a ciocnit cu un alt tren marfar în apropierea orașului Larissa, Grecia.

Tragedie în Grecia, unde cel puțin 32 de persoane au murit într-un accident feroviar. Alte 85 de persoane au fost rănite.

S-a întâmplat în apropiere de orașul Larissa, în regiunea centrală a Greciei. În jurul orei locale 00:00, un tren de pasageri care circula între Atena și Salonic cu 350 de pasageri la bord s-a ciocnit cu un tren de marfă în apropiere de orașul Larissa. Trei vagoane au deraiat, iar unul a luat foc.

Vezi și: Răzvan a murit luni într-un accident rutier în Italia. Urma să-și sărbătorească majoratul

 

Ciocnire puternică între trenuri: operațiuni de salvare foarte dificile


Zeci de ofițeri de poliție și 40 de pompieri au participat la operațiunile de salvare. Aproximativ treizeci de ambulanțe au fost, de asemenea, la fața locului.

Două spitale din zona orașului Larissa, Grecia au fost solicitate pentru a găzdui numeroșii răniți, dintre care 25 ar fi în stare foarte gravă.

"Procedăm în condiții foarte dificile din cauza gravității coliziunii dintre cele două vehicule", a explicat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Varthakoyiannis.

Vezi și: Pericol de explozie pe DN 2, în Suceava. Forțele MAI intervin de urgență după ce un tir s-a răsturnat

 

 

 

Oamenii din tren sunt traumatizați de impact

 

"Am trăit ceva foarte șocant. Eu nu sunt rănit, dar sunt pătat de sângele celorlalți oameni care au fost răniți lângă mine", a declarat unul dintre pasagerii intervievați de ziarul Protothema.

Guvernatorul regiunii, Konstantinos Agorastor, a subliniat că ciocnirea dintre cele două trenuri a fost "foarte puternică", atât de puternică încât primele două vagoane ale unuia dintre trenuri au fost distruse "aproape complet", conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel